Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Legitimatie

Wanneer je met een luchtvaartmaatschappij wil vliegen dan moet je op elk vliegveld door de douane heen. Je hebt verschillende mogelijkheden om je te legitimeren, maar wanneer je vliegt zijn enkel je ID kaart en paspoort geldig. Wanneer je buiten de EU gaat vliegen dan zul je een paspoort nodig hebben. Binnen de EU is het mogelijk om met je ID kaart naar je bestemming te vliegen.


Vliegen met je ID Kaart

amerikaanse vlag
Image by Ventrilock at FreeDigitalPhotos.net

Binnen de EU is het mogelijk om met je ID kaart naar je bestemming te vliegen. Echter, let wel op wat de eisen van het land zelf zijn. Zo worden er soms ook eisen aan de ID kaart gesteld. Bijvoorbeeld dat deze nog 6 maanden geldig moet zijn. Deze eisen worden in Nederland niet gesteld, maar lees dit wel even na op de website van het vliegveld van je bestemming.


Vliegen met Paspoort

Met je paspoort kom je eigen overal. Natuurlijk met uitzondering van landen waar je een verblijfsvisum nodig hebt. Deze kan je dan ook in onderstaande alinea bekijken. Wil je meer weten of lezen over het vliegen met een paspoort dan kan je met onderstaande links naar het artikel gaan. Zo kan je meer lezen over geldigheid, legitimatie van kinderen en de werkingen van aanvragen en informatie over paspoorten.


Visum

Het is niet toegestaan om elk land vrijblijvend te bezoeken. Je moet voor landen als China, Rusland en de Verenigde Staten een Visum aanvragen. Dit om illigale immigratie tegen te gaan. Deze landen zijn namelijk heel erg groot en er wonen veel mensen. Je kunt dus snel in de massa verdwijnen. Daarom dat je bij bestemmingen met visumplicht tijdig achter een visum aan moet gaan. Want anders kan heel je reis niet doorgaan.


Visa Waiver

amerikaanse vlag
Image by Michael Elliott at FreeDigitalPhotos.net

Wanneer je naar Amerika vliegt dan is het verplicht een Visa Waiver aan te vragen. Zelfs wanneer je een overstap in Amerika maakt om vervolgens naar een ander land te vliegen dan moet je beschikken over een Visa Waiver. Het is dus erg belangrijk dat je goed geinformeerd op weg gaat, zodat je niet vast blijft te zitten in Amerika.