Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Last minute vliegtickets

Als je ervoor kiest om last minute vliegtickets te boeken, dan kun je profiteren van aantrekkelijke kortingen. Dit kan een vakantie veel goedkoper maken en er is dan extra geld over voor de vakantie zelf. Steeds meer mensen kiezen graag voor last minute vliegtickets.

Op het laatste moment boeken

Een vliegreis kan best prijzig zijn en dus willen we er maar wat graag op besparen. Wanneer je kiest voor last minute vliegtickets, kun je vaak profiteren van enorme kortingen. Dit komt omdat luchtvaartmaatschappijen er altijd meer aan hebben om een stoel in het vliegtuig te verkopen tegen korting, dan dat er niemand meevliegt.

Niet altijd last minute korting

Wanneer je last minutte vliegtickets gaat boeken, moet je er rekening mee houden dat je niet altijd korting krijgt. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden enorme kortingen aan wanneer er nog veel stoelen beschikbaar zijn. Wanneer er echter nog maar een paar stoelen zijn, gaat de prijs niet omlaag, maar juist omhoog. Dit moet je dus wel goed in de gaten houden.

Lang niet altijd last minute vliegtickets beschikbaar

Je moet er rekening mee houden dat het altijd mogelijk is dat er geen last minute vliegtickets beschikbaar zijn. Sommige bestemmingen zijn eg geliefd en ook in het hoogseizoen zitten de vliegtuigen al snel vol. Ook kan het zo zijn dat er wel last minute vliegtickets te boeken zijn, maar dat er geen geschikte hotels meer zijn. Je loopt dus wel een risico wanneer je een last minute vliegticket wilt boeken. Wil je last minute vliegtickets boeken, zorg dan dat je een beetje flexibel bent. Een week eerder of later moet geen probleem zijn en misschien vind je het juist leuk om naar bestemmingen te gaan die je minder goed kent.

Last minute en annuleren

Lees de kleine lettertjes altijd goed. Vaak moet je ermee akkoord gaan dat je de vliegreis niet meer kunt annuleren na het boeken. Soms moet je zelfs extra geld betalen als je de reis toch wilt annuleren. Boek dus niet zomaar een reis als je niet zeker weet of je wel wilt gaan.

Hoe kun je last minute vliegtickets boeken?

Last minute vliegtickets kun je het beste via de website van de luchtvaartmaatschappij boeken. Je ziet dan precies waar er nog last minutes voor te vinden zijn en wat dit je gaat kosten. Je kunt dan ook de voorwaarden vaak bekijken. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Ook bij reisbureaus kun je terecht voor last minute vliegreizen.

Last minute vliegtickets op Schiphol

Houd jij wel van een avontuur? Pak dan je koffers en ga naar Schiphol. Hier kun je vaak nog leuke last minute vliegtickets boeken. Je moet soms wel een tijdje wachten tot het vliegtuig werkelijk vertrekt en je bent vaak ook wat beperkt als het gaat om de bestemmingen. Je moet ook goed onthouden dat een last minute vliegticket die je op Schiphol boekt, vaak in verhouding een stuk duurder is dan een gewone vliegticket. Zorg tevens dat je echt alles bij je hebt en vergeet vooral je paspoort niet.