Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets milaan
WTC.nl: Goedkope vliegtickets milaan
WTC.nl
€ 112.00Vanaf
VliegTickets.nl: Goedkope vliegtickets milaan
VliegTickets.nl
€ 34.00Vanaf
Email

Vliegveld Milaan

Op ongeveer 45 km afstand van Milaan vind u Malpensa Airport. Na de luchthaven Rome Fiumicono is dit de belangrijkste luchthaven van Italië. De luchthaven heeft 2 terminals, 2 landingsbanen en 226 check in balies.

In 1909 is het vliegveld opgericht, pas in 1948 werd het een officieel burger vliegveld. Tot die tijd werd het eerst gebruikt voor prototypes en later ook voor militaire doeleinden. In 1998 vond er een grote verbouwing plaats waarna de nieuwe terminal geopend werd. In 2002 is er nog een grote verbouwing geweest waarbij er een nieuwe hangar en een parkeergarage zijn gebouwd.

Reizen naar de stad

Vanaf Malpensa Airport kunt u met het openbaar vervoer makkelijk naar het centrum van Milaan. U kunt bij terminal 1 de trein nemen, vanaf terminal 2 kunt u een shuttle nemen die u gratis vervoert naar Terminal 1, deze rijd overdag om de 7 minuten en in de nacht om de 30 minuten. De trein gaat ongeveer om de 20 minuten. U kunt ook de taxi nemen naar de stad, de kosten hiervoor zijn ongeveer 90 euro. U kunt natuurlijk ook gewoon een auto huren, in de aankomsthal kunt u verschillende bedrijven vinden zowel in Terminal 1 als 2.

Statistieken Milaan Malpensa Airport
 • Openingsjaar: 1909 (1948 officieel voor burgers)
 • Afstand tot Milaan: 45
 • Landingsbanen: 2
 • Aantal terminals: 2
 • Bekende Airlines op dit vliegveld: Easyjet
 • Vervoer middelen: trein, taxi, autoverhuur

Milaan Linate Airport

Milaan Linate Airport is een iets kleiner vliegveld dan Malpensa maar behoort nog steeds tot een van de grote, met 71 check-in balies en 24 gates. Dit vliegveld ligt op ongeveer 7.5 km afstand van Milaan centrum.

De luchthaven is in eerste instantie opgezet voor watervliegtuigen, hiervoor was een landingsbassin die er nu nog steeds is. In 1957 werd het een officieel vliegveld met een gewone landingsbaan als uitbreiding van Malpensa. In 1958 werd de tweede landingsbaan aangelegd. Sindsdien is het vliegveld meerdere malen onder constructie geweest om er een modern vliegveld van te maken.

Reizen naar de stad

Vanaf Linate Airport kunt u op verschillende manieren in de stad komen. Met de bus kunt u de Urban Line 73 of de Urban line X73 nemen. Urban line 73 vertrekt om de 10 minuten vanaf half zes in de ochtend tot half een in de nacht. De kosten zijn €1.50. Urban line X73 vertrekt om de 20 minuten van maandag tot en met vrijdag, vanaf zeven uur in de ochtend tot acht uur in de avond. Ook hiervoor zijn de kosten €1.50. Met de taxi kunt u ook naar de stad de kosten hiervoor zijn ongeveer €35,-. Indien u een auto wilt huren is dit mogelijk in de aankomsthal.

Statistieken Milaan Linate Airport
 • Openingsjaar: 1957
 • Afstand tot Milaan: 7.5
 • Landingsbanen: 2
 • Aantal terminals: 1
 • Bekende Airlines op dit vliegveld: Easyjet, KLM
 • Vervoer middelen: bus, taxi, autoverhuur
Vliegtickets milaan

Boek nu de goedkoopste vlucht:

WTC.nl: Goedkope vliegtickets milaan
WTC.nl
€ 112.00Vanaf