Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets venetie
Email

Goedkope vliegtickets Venetië

Venetië geldt als een van de meest romantische bestemmingen in Europa en staat ook wel bekend als de stad op het water. Bestaande uit meer dan honderd eilanden is de vaporette het vervoersmiddel bij uitstek, waarmee men langs historische gebouwen kan varen. Naast de uitgebreide architectuur biedt de stad voldoende vertier, waaronder een uitgebreid winkelaanbod, musea, parken en vele restaurants, waar men kan genieten van de Italiaanse keuken. Venetië, een stad die men eenmaal in zijn leven bezocht moet hebben.

Vliegen vanuit Nederland

Met de goedkope vliegtickets naar Venetie op zak kan men vanaf verschillende luchthavens in Nederland vertrekken. Vanaf vliegveld Schiphol vertrekken wekelijks 21 vluchten naar deze bestemming. Met een rechtstreeke vlucht is men binnen twee uur na vertrek in Venetië. Wie vanaf een andere Nederlandse luchthaven wil vertrekken neemt in het zuiden van het land een vlucht vanaf Maastricht Airport naar de Italiaanse stad Venetië. Er zijn eveneens vluchten die vertrekken vanaf Eindhoven, waardoor men niet gebonden is aan een vertrekpunt.

Nederlandse vluchten

Afhankelijk vanaf welk land en vanaf welke luchthaven men vertrekt naar Venetie, zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze bestemming aandoen. Vanuit Nederland gaat het om KLM-Air France en Transavia, terwijl ook de lowbudget maatschappij Ryanair goedkope vliegtickets naar Venetie aanbiedt.

Vliegen vanuit België

Wie vanuit België met goedkope vliegtickets naar Venetie wil vliegen, heeft de keuze uit diverse luchthavens die rechtstreekse vluchten aanbieden naar deze Italiaanse stad. Brussel Charleroi en de luchthaven in Luik-Bierset zijn de mogelijke opstapplaatsten voor een reis naar Venetië. Gemiddeld duurt een vlucht vanuit België nagenoeg even lang als vanuit Nederland, namelijk circa 1,5 uur.

De aaanbieders van Belgische vluchten

Rechtstreekse vluchten met goedkope vliegtickets naar Venetie vanaf Brussel worden uitgevoerd door Brussels Airline, AirOne en Ryanair. Wie in Luik-Bierset op het vliegtuig stapt moet rekening houden met het feit dat het niet om een rechtstreekse vlucht gaat, want de drie aanbieders Thomas Cook, Air France en Easyjet hebben een tussenstop in Frankrijk, Nice.

Vliegen vanuit Duitsland

Buurland Duitsland heeft eveneens diverse vertrekpunten naar deze vakantiebestemming. Grote vliegvelden zoals Frankfurt am Main, Köln (Keulen) en Düsseldorf bieden dagelijks verschillende vluchten aan. Met goedkope vliegtickets Venetie kan men dus ook prima vertrekken vanaf Duitse luchthavens, die vooral aantrekkelijk zijn doordat men hier minder luchthavenbelasting moet betalen, er lagere kindertarieven gehanteerd worden, kortere inchecktijden zijn en de vliegvelden goed bereikbaar zijn.

Duitse vluchten

Alhoewel er een groot aanbod is in de verschillende luchtvaartmaatschappijen is het raadzaam rechtstreekse vluchten te boeken, aangezien men anders onnodig lang onderweg zal zijn. Vanaf Düsseldorf vliegen zowel Air Berlin als Meridiana, waarbij laatstgenoemde extra kosten in rekening brengt voor bagage. Vliegen vanuit Frankfurt doet men het beste met Lufthansa die een directe vlucht naar Venetië aanbiedt. Hetzelfde geldt ook voor vertrekpunt Köln.

Venetië Marco Polo

Venetië heeft de beschikking over twee luchthavens, namelijk Marco Polo en Treviso. Marco Polo ligt op 12 km van Venetië en met de bussen die vanaf het vliegveld vertrekken is men binnen 25 minuten in het centrum van Venetië. Wie meteen kennis wil maken met het traditionele vervoersmiddel, de boot, pakt de lijnboot met het gele opschrift 'Alilaguna' en vaart binnen 1,5 u naar het San Marcoplein in het centrum van de stad.

Venetië Treviso

Een moderne luchthaven die op 20 kilometer verwijderd ligt van Venetië en vooral door de verschillende budget luchtvaartmaatschappijen aangedaan wordt. Vanuit de luchthaven is men binnen afzienbare tijd in de stad Treviso, die verbonden is met Venetië door middel van een snelweg. Wie de voorkeur geeft aan het vervoer per trein, kan Venetië vanaf Treviso bereiken per spoorlijn, want beide plaatsen zijn door een spoorweg verbonden.

Vliegtickets venetie

Boek nu de goedkoopste vlucht: