Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets sardinie
Email

Goedkope vliegtickets Sardinië

Sardinië is een Italiaans eiland direct ten zuiden van het eiland Corsica en beschikt over meer dan 1800 kilometer kustlijn. Hierbij is er een grote afwisseling tussen stranden, rotspartijen, mooie baaien en zoutwatermeren waarin zelfs flamingo's te zien zijn. Ook zijn er grotten die je met een gids kunt bezichtigen. Van noord naar zuid is Sardinië ongeveer 270 kilometer lang en van oost naar west is de maximale breedte circa 145 kilometer. De hoofdstad Cagliari ligt in het zuiden van het eiland en heeft naast mooie stranden veel cultuur te bieden.

Drie grote internationale luchthavens

Sardinie beschikt in totaal over vijf vliegvelden, waarvan drie internationale vliegvelden waarvoor goedkope vliegtickets naar Sardinië te vinden zijn. De grootste in het zuiden bij Cagliari (Cagliari-Elmas Airport), Alghero in het noordwesten (Alghero-Fertilla Airport) en Olbia in het noordoosten. Er wordt door diverse vliegmaatschappijen gevlogen op deze drie luchthavens vanuit Nederland, Duitsland en België.

Cagliari - Elmas Airport

Het Cagliari-Elmas vliegveld (CAG) is de belangrijkste luchthaven van het eiland en ligt slechts zes kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Cagliari, in het uiterste zuiden van Sardinie. Met ongeveer drie miljoen passagiers per jaar is het de drukste van de drie internationale luchthavens. Bijna een kwart van alle vluchten worden door Ryanair uitgevoerd.

Alghero - Fertilla Airport

Het Alghero-Fertilia vliegveld (AHO) ligt ongeveer acht kilometer ten noorden van de plaats Alghero in de westelijke punt van Sardinië. Jaarlijks worden hier ongeveer een miljoen passagiers verwerkt. Alghero is een perfect uitgangspunt voor een bezoek aan het noorden van Sardinië.

Olbia - Costa Smeralda Airport

Dit vliegveld is gelegen nabij Olbia, in de noordoostelijke punt van Sardinie. De Olbia-Costa Smeralda luchthaven (OLB) is een zeer geschikt vliegveld voor mensen die de Costa Smeralda willen gaan bezoeken en op zoek zijn naar goedkope vliegtickets naar Sardinië.

Vliegen vanaf Amsterdam

Vanaf Nederland zijn de drie grootste vliegvelden op Sardinië bereikbaar vanaf Schiphol in ongeveer 2,5 uur. Vliegmaatschappijen die vliegen op Cagliari vanaf Amsterdam zijn KLM, Lufthansa, Swiss en Alitalia. Vliegveld Olbia is te bereiken met Meridiana en Transavia. Wil je graag naar Alghero vanaf Schiphol, dan is Alitalia de enige optie.

Vliegen vanaf Eindhoven

Vanaf Eindhoven naar Sardinië vliegen kan een aantal keren per week met Ryanair. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf Eindhoven alleen op Alghero. Wil je graag naar Cagliari of Olbia vanaf Nederland, wijk dan uit naar Schiphol of kies een luchthaven in Duitsland of België om goedkope vliegtickets naar Sardinië te vinden.

Vliegen vanaf Weeze

Vlak over de grens bij Venlo kan vanuit Duitsland met goedkope vliegtickets op Sardinië gevlogen worden. Ryanair biedt reguliere en goedkope vliegtickets naar Sardinië op alle grote luchthavens die het eiland heeft. Weeze is per auto vanuit Nederland zeer goed bereikbaar. Ben je echter van plan om met het openbaar vervoer naar Weeze te gaan, overweeg dan om uit te wijken naar Düsseldorf International Airport, waar de voorzieningen beter zijn.

Vliegen vanaf Düsseldorf

Vanaf Düsseldorf International Airport, dat iets verder over de grens in Duitsland ligt, is Sardinië bereikbaar met Alitalia, Air Berlin en Lufthansa. Düsseldorf International is een groot vliegveld en biedt dagelijkse vluchten naar Sardinië.

Vliegen vanaf Brussels Airport

Wanneer je in het zuiden van Nederland woont kan Brussel een aantrekkelijk alternatief zijn voor de Nederlandse vliegvelden. Vanaf Brussels Airport, dat slechts 11 kilometer ten noordoosten ligt van Brussel, kun je dagelijks met goedkope vliegtickets op Sardinië vliegen met Alitalia, Lufthansa, Swiss of de low-cost vliegmaatschappij JetairFly.

Vliegen vanaf Brussel Charleroi

De low-cost vliegmaatschappij Ryanair vliegt vanaf dit vliegveld naar Alghero en Cagliari. Voor Olbia kun je uitwijken naar Brussels Airport, 45 kilometer ten noorden van Brussel Charleroi.

Vliegtickets sardinie

Boek nu de goedkoopste vlucht: