Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets rome
Email

Goedkope vliegtickets Rome

Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets Rome, dan zit je hier goed! Op onze site zul je een makkelijk hanteerbare selectie aantreffen van alle vliegtickets, die door de verschillende airlines worden aangeboden.

Stad vol romantiek

Rome is een stad die je gewoonweg moet bezoeken. Van de pracht en praal van de vele kerken, van de gebouwen en musea van Vaticaanstad en van de monumentale paleizen krijg je nooit genoeg. Rome is ook een stad om te voet te doorkruisen en dan te genieten van zijn sfeervolle straten en pleinen, zijn Spaanse trappen en de wereldberoemde Trevifontein. En wil je eens een dagje de stad uit dan ligt vlakbij altijd nog Tivoli op je te wachten. Een park, met tientallen verschillende fonteinen, dat uniek is op de wereld.

Veel plezier. Ontdek deze stad. Uw goedkope tickets Rome lonen zeker de moeite!!!

De drie vliegvelden van Rome

Rome heeft drie vliegvelden:

  • Fiumicino: Leonardo da Vinci International Airport (FCO). Dit is het internationale vliegveld van Rome. Het ligt ongeveer 35 kilometers ten zuidwesten van het stadscentrum, dat per openbaar vervoer goed bereikbaar is.
  • Ciampino: NL Pastine International Airport (CIA). Dit (zowel militair als civiel) vliegveld ligt ongeveer 12 km van het centrum van de stad. Dit vliegveld wordt intensief gebruikt door de luchtvaartmaatschappijen met goedkope vliegtickets Rome. Ook de chartermaatschappijen maken veel gebruik van dit vliegveld. De stad is vanaf het vliegveld goed bereikbaar per bus, shuttle of trein.
  • Rome: Urbe Airport. Een klein vliegveldje, ongeveer 5 kilometer ten noorden van Rome. Wordt gebruikt door particuliere vliegtuigen en soms voor toeristische vluchten. Goed bereikbaar per bus en per trein.

Inmiddels is besloten dat over enige tijd een nieuw, vierde vliegveld zal worden ontwikkeld: Rome-Viterbo.

Vanuit Nederland naar Rome vliegen.

Vanuit Nederland zijn er diverse mogelijkheden om naar Rome te vliegen.

Dat kan onder andere via RyanAir vanuit Eindhoven naar Ciampino.

Ook vanaf Düsseldorf, Duitsland en Brussel/Charleroi, België worden door RyanAir goedkope vliegtickets Rome naar dit vliegveld aangeboden.

Met Alitalia en KLM vlieg je vanaf Schiphol Airport Amsterdam naar Fiumicino.

Easy Jet biedt, als low-budget airline naar dit vliegveld goedkope vliegtickets Rome aan.

Fiumicino is ook via Transavia bereikbaar. U vertrekt dan vanuit vliegveld Rotterdam/Den Haag.

Overige vluchtinformatie

De afstand tussen Rome en Nederland is ongeveer 1250 kilometer. De vliegtijd vanaf Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven naar Rome bedraagt daardoor ongeveer 2 uur en 15 minuten. Houdt u daarnaast wel rekening met de benodigde tijd voor het in- en uitchecken op de vliegvelden. Meldt u, in het geval van een Europese vlucht, minimaal 1 ½ uur voor vertrek en houdt rekening (vooral afhankelijk van het feit of u wel of niet een koffer heeft ingecheckt) met ½ tot 1 uur afhandeling op de plaats van bestemming.

Andere bestemmingen in de omgeving van Rome.

Vooral vanaf Fiumicino zijn tientallen bestemmingen in de omgeving van Rome te bereiken.

Zo vliegt u met Air Corsica naar het gelijkluidende eiland in de Middellandse Zee, met BritAir vliegt u makkelijk verder naar Lyon. Alitalia verbindt Rome met alle andere Italiaanse bestemmingen zoals Napels. Hier komt u aan op de Internationale luchthaven Napels (NAP) “Ugo Niutta”, met 6 miljoen passagiers per jaar een groot vliegveld.

Omdat dit vliegveld, gelegen in de wijk Capodichino, maar 6 kilometer van het stadscentrum afligt, bent u in korte tijd per openbaar vervoer in het centrum van deze mooie stad. Palazzo Reale en de Kathedraal zijn zeker plekken die u moet bezoeken. Weet u trouwens dat de pizza in Napels is uitgevonden? Eet smakelijk!

Vliegtickets rome

Boek nu de goedkoopste vlucht: