Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets parijs
Email

Metrokaart Parijs

Om van bestemming A naar bestemming B te komen in Parijs is de metro verreweg het makkelijkste vervoermiddel. Het is niet lastig om een metrostation te vinden in Parijs, de metrostations in Parijs worden aangeduid met een grote blauwe M. Op de voorkant van de metro van Parijs staat de eindbestemming, als deze eindbestemming wordt opgezocht op de metrokaart van Parijs kan de desbetreffende lijn worden gevonden om vervolgens makkelijk uw reis te plannen. In alle metrostations kunt u vragen naar een plattegrond van de metrokaart van Parijs. Als u even de tijd neemt om de metrokaart van Parijs goed te bestuderen is het erg prettig om van de metro gebruik te maken.

Kaartverkoop

Om een kaartje te kopen voor de metro in Parijs is het makkelijk om een kaartje te kopen die u een aantal dagen kunt gebruiken. Vaak kunt u bij het loket vragen naar een zogenaamd Paris Visite ticket. Bijvoorbeeld een ticket voor drie, vier of vijf dagen. Dit is vaak voordeliger. Daarbij heeft u voor het gebruik van de metro maar één kaartje nodig, hiermee kunt u de hele stad doorreizen. Dit metrokaartje is ook geldig op alle bussen en op de snelheidstrein van Parijs: de RER. Als u een kaartje per dag koopt en niet zin heeft om elke dag in de rij te staan is het aan te raden om bijvoorbeeld tien metrokaartjes te kopen. Deze zijn verkrijgbaar bij het metro station zelf, café - tabac of tijdschrijftentkiosken die veelal op straat gehuisvest zijn.

Tarieven en spitsuur

De tarieven van de kaartjes in Parijs worden, net zoals in Nederland, gebaseerd op de indeling in zones. Parijs is in acht zones opgedeeld. Waarbij de meeste bezienswaardigheden in zone één tot en met drie liggen. De prijs is afhankelijk van de afstand die u wilt afleggen. Als u plant om buiten zone drie te reizen kunt u een 'billet origine-destination' kopen, voor een enkele reis of een retourrrit.

Let er op dat als u van plan bent om met de metro te reizen tussen 07.00 en 09.00 in de ochtend en tussen 18.00 en 19.30 in de avond dat het dan erg druk is in de metro en er vaak maar net ruimte is om te staan, laat staan zitten. Ook is het dan erg ongewenst om met grote tassen of kinderwagens te reizen.

Tip

Om in een gezellige ambiance te dineren in een oud metrostation dat omgebouwd is tot een restaurant reist u naar metrostation La Muette. Dit metrostation zit op lijn negen: Pont de Sevres - Marie de Montreuill, makkelijk te vinden in het zuidwesten op de metrokaart van Parijs. De naam van dit restaurant is La Gare en het is verstandig om even te reserveren.

Vliegtickets parijs

Boek nu de goedkoopste vlucht: