Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets parijs
Email

Eiffeltoren ParijsDe revolutionaire toren in Parijs, zo goed als een symbool voor deze Franse stad, is de Eiffeltoren. Deze geweldige stalen reus trekt tot op de dag van vandaag nog steeds vele kijkers. Terwijl de Eiffeltoren reeds meer als 100 jaren oud is. de bouw van deze toren is namelijk in 1889 voltooid. Dit viel namelijk samen met het jaar van de wereldtentoonstellingen in Parijs. Het doel van de toren is zonder twijfel gehaald, het is in een eeuw uitgegroeid tot het symbool van de stad Parijs!

De toren van Eiffel?

Sommige mensen weten niet dat Eiffel zelf de toren niet ontworpen heeft. Het zijn namelijk 2 medewerkers die deze reus ontworpen hebben. Zowel als vorm als te bouwen constructie. De details werden in die tijd echter nog met de hand getekend. En omdat het perfect moest aansluiten moest elk onderdeel worden uitgetekend. Wanneer je de Eiffeltoren wel eens gezien hebt dan kan je wellicht begrijpen dat dit heel veel werk en inspanning gekost heeft. In totaal waren er voor de Eiffeltoren maar liefst vijfduizend details met de hand uitgetekend.

Constructie

Maar dan moet je eens nagaan dat je er nog niet bent. Want van tekening naar uitvoering is ook een te nemen stap. De stalen constructieonderdelen werden door middel van klinknagels aan elkaar bevestigd. In totaal zijn er twee en half miljoen klinknagels gebruikt om de huidige constructie van de Eiffeltoren te kunnen maken. Alleen het werk op de bouwplaats was dus al een klus op zich.

Vliegtickets parijs

Boek nu de goedkoopste vlucht: