Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets parijs
Email

Bezienswaardigheden Parijs

Wil je graag eens een stedentrip maken? Dan is Parijs echt een absolute aanrader! Er is hier zoveel te zien en te beleven. Natuurlijk mag een bezoekje aan de Eiffeltoren niet ontbreken, maar daarnaast heeft Parijs nog veel meer prachtige bezienswaardigheden, zoals het Louvre Museum, de Arc de Triomphe en de Notre Damme.


De Eiffeltoren

de eiffeltoren parijs
Image by Sira Anamwong at FreeDigitalPhotos.net

Een symbool voor het hedendaagse Parijs, de Eiffeltoren. Hoewel deze bezienswaardigheid al over een eeuw oud is komen er nog steeds vliegtuigen en bussen vol toeristen naar Parijs om deze plek te bezoeken. Het is dan ook niet gek dat er veel mensen op in spelen. Bij een stedentrip Parijs zul je al snel één van de bezienswaardigheden in het affiche verwerkt zien. Als je in de buurt bent tijdens je bezoek aan Parijs moet je zeker langs deze markante plaats gaan!

Lees meer over: Eiffeltoren Parijs


Het Louvre Museum

Het Louvre kan je werkelijk niet overslaan wanneer je een tripje maakt naar Parijs. Het is het op een na grootste museum ter wereld. Je kunt hier werkelijk urenlang doorheen wandelen. Het is dan ook een hele belevenis om dit prachtige gebouw te bezoeken. Hier kan je natuurlijk de Mona Lisa van Leonardo da Vinci bewonderen, maar daarnaast is er in dit prachtige museum nog meer te zien. Je krijgt hier een goed beeld van de kunst van grote oude beschavingen tot aan de negentiende eeuw.

Lees meer over: Louvre Museum Parijs


Arc de Triomphe

Een ander prachtig bouwwerk is de Arc de Triomphe. Deze staat midden op de Place Charles de Gaulle. Dit is hét drukste plein van Parijs. Er komen hier maar liefst twaalf straten en boulevards samen, waaronder de bekende Champs-Élysées. Je kunt de Arc de Triomphe het beste bereiken via de ondergrondse voetgangerstunnel. Deze ligt bij de Champs-Élysées en de la Grande Armee. Je kunt ervoor kiezen om de Arc de Triomphe met de trap te beklimmen, maar je kunt de top ook met de lift bereiken. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op boulevard en het verkeer.

Lees meer over: Arc de Triomphe Parijs


Notre Dame

Tijdens een bezoekje aan Parijs is het echt een tip om de Notre Dame te bezichtigen. Dit gotische bouwwerk ligt midden op het eilandje Île de la Cité in de Seine. In de twaalfde eeuw is begonnen met de bouw van de Notre Dame. De bouw duurde bijna twee eeuwen. De kerk is 130 meter lang en 48 meter breed. Napoleon liet zich hier kronen tot keizer. In de Notre Dame kan je de zuidelijke toren beklimmen. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over Parijs en de Seine.

Lees meer over: Notre Dame Parijs

Vliegtickets parijs

Boek nu de goedkoopste vlucht: