Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets londen
Email

Stansted airport

Als je met het vliegtuig naar Londen gaat, zijn er vier vliegvelden waar je aan kunt komen. Een van de vliegvelden is London Stansted airport. Dit vliegveld ligt 48 kilometer ten noordoosten van Londen en veel budgetvliegtuigmaatschappijen gebruiken dit vliegveld voor hun vluchten naar Londen.

Bereikbaarheid

Stansted Airport is vanuit Nederland te bereiken vanuit Amsterdam, Eindhoven en vanaf december 2012 ook vanuit Maastricht. Het is vaak een van de voordeligste opties om naar Standsted airport te vliegen, omdat budgetmaatschappijen lijnvluchten hebben tussen Amsterdam en Eindhoven en Stansted airport hebben.

Van Stansted airport naar Londen per trein

Stansted airport is het nieuwste vliegveld van Londen en er is uitgebreid rekening gehouden met passagiers die naar het centrum willen reizen. Onder het vliegveld is een station gebouwd, zodat je meteen door kunt reizen. Het is eenvoudig om per trein naar Londen te gaan, omdat er elk kwartier een sneltrein naar het centraal liggende station Liverpool Street Station rijdt. 's Ochtends om 6.00 vertrekt de eerste trein en de laatste vertrekt om 12 uur 's nachts. Deze reis duurt 45 minuten en stopt onderweg maar een keer. Een enkele reis kost ongeveer 15 pond. Als je liever naar een ander treinstation reist, kun je eens per uur de stoptrein nemen. Deze stopt op elk tussengelegen station.

Met de bus van Stansted airport naar Londen

Als je geld wil besparen of op een andere plaats in Londen moet zijn, is de bus een goedkope optie. De bus doet er langer over dan de trein maar kost ongeveer de helft. Het bussysteem in Londen kan erg onoverzichtelijk zijn, het loont dus de moeite om van tevoren te bekijken welke bus je nodig hebt. Vaak krijg je bij het vooraf online boeken van een kaartje korting.

Een taxirit naar Londen

De prijs van een taxirit wordt op de meter in de taxi aangeven en kan erg variëren. Er kan een weekend- of avondtarief gelden, waardoor de reis duurder uit kan vallen. Gemiddeld zal een taxirit tussen de 70 en 80 pond kosten. Het is verstandig om van tevoren aan de chauffeur te vragen wat de reis zal gaan kosten.

Laat je dus niet afschrikken door de afstand vanaf Londen, het is goed te doen om vanaf Stansted airport naar het centrum van Londen te reizen.

Vliegtickets londen

Boek nu de goedkoopste vlucht: