Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets londen
Email

London Luton Airport

Er zijn vijf luchthavens in de Britse hoofdstad en één van de kleinere daarvan is London Luton airport. Dit vliegveld ligt ongeveer 55 kilometer ten noorden van Londen. Vanuit Nederland is EasyJet de enige maatschappij die hier naartoe vliegt. De reistijd naar London Luton Airport is vanaf Amsterdam ongeveer een uur en tien minuten.

Het vliegveld

London Luton airport (IATA code LTN) is de op één na kleinste luchthaven van Londen, alleen London City Airport is nog kleiner. De luchthaven bestaat al sinds 1938, toen nog onder een andere naam. London Luton airport is een low-cost luchthaven en verwerkte in 2011 9 miljoen passagiers. Vanaf de luchthaven wordt veel gevlogen naar populaire vakantiebestemmingen zoals de Canarische Eilanden en Turkije. Ook zijn er veel vluchten naar Oost-Europa. Ook wordt er via Newark airport naar New York gevlogen. Onlangs heeft de luchthaven de prestigieuze Aviation Safety Award gewonnen.

Aankomst en vertrek

Bij aankomst op London Luton Airport treft u naast de gebruikelijke controles en bagagebanden ook een Arrivals Store, waar zaken als parfum, rookwaren, alcoholische dranken en verzorgingsproducten worden verkocht. Tevens is er het Onward Travel Centre waar men u kan helpen verder te reizen. U kunt hier onder meer trein- en buskaartjes kopen of meer informatie krijgen over het huren van een auto. Bij vertrek vanaf London Luton airport treft u vanzelfsprekend op de luchthaven allerlei restaurantjes en winkeltjes. Op de website van de luchthaven vindt u een handige 3D kaart. Let op: roken is op de luchthaven niet toegestaan.

het vliegveld naar het centrum

De meeste passagiers die aankomen op London Luton airport zullen naar het centrum van Londen willen. Dat kan op verschillende manieren. Met de trein bent u in 20 minuten in het centrum, het station (Luton Airport Parkway Station) ligt op 10 minuten afstand van de terminal, u kunt hiervoor gebruik maken van een shuttleservice. Tevens rijden er diverse bussen naar het centrum van Londen; een dergelijke busreis duurt ruim een uur. Een taxi nemen kan natuurlijk ook, ook dan zal u ongeveer een uur onderweg zijn. Tenslotte behoort een auto huren ook tot de mogelijkheden.

Vliegtickets londen

Boek nu de goedkoopste vlucht: