Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets londen
Email

London Heathrow

Vlieg jij naar Londen via luchthaven London Heathrow? Deze luchthaven licht op enige afstand van het centrum van Londen, waardoor je toch nog het een en ander uit moet zoeken voor je kunt genieten van deze prachtige stad.

Over London Heathrow

London Heathrow mag zich met recht het grootste vliegveld van Europa noemen. Dagelijks verwerkt men meer dan 1300 vluchten, wat neerkomt op meer dan een half miljoen vliegtuigen per jaar. Met vijf terminals en vele internationale verbindingen, is de kans groot dat je via deze luchthaven je eindbestemming bereikt.

Faciliteiten

Alle terminals bezitten de nodige basisvoorzieningen, zoals onder andere wissel- en infomatiekantoren en bagageopslagruimte. Daarnaast kun je op de luchthaven ook naar hartelust winkelen, bijkomen en tafelen: aan horecagelegenheden, winkels en lounges geen gebrek. Of u nu wil douchen, even wil surfen op internet, of wil bijkomen van een lange reis met een schoonheidsbehandeling; het kan allemaal!

Reizen naar Londen Centrum

Zoals gezegd ligt London Heathrow op enige afstand van het centrum, 32 kilometer ten westen om precies te zijn. Gelukkig is deze afstand op vele manieren te overbruggen, voor ieder is er wat wils.

  • Bus: De langeafstandsbus van National Express rijdt van London Heathrow naar busstation Victoria, en doet hier 40 tot 90 minuten over (afhankelijk van de route). De kosten zijn £4,00 voor een enkeltje, en £8,00 voor retour.
  • Pendeldienst: National Express Dot2Dot zorgt voor een pendeldienst tussen de luchthaven en het centrum. Er is veel ruimte voor bagage, en voor een enkele reis tel je ongeveer £22,00 neer.
  • Trein: De Heatrow Express is de snelste manier om het centrum te bereiken. Tussen 5 uur ’s morgens en 12 uur ’s nachts reiden er verschillende treinen per uur. De reis naar Paddington Station duurt ongeveer een kwartier, en kost je minimaal £14,50 (afhankelijk van je verkooppunt).
  • Metro: Piccadilly Line is de metro die je moet nemen richting het centrum. London Heathrow heeft drie opstapmogelijkheden, vertrekt elke 10 minuten en de reis duurt ongeveer 50 minuten. Kosten? Een enkeltje kost je £4,00, en kun je het beste betalen met een Oyster Card (soort van OV Chipkaart).
  • Taxi: Liever niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer? Geen probleem, er staan vrijwel altijd taxi’s klaar om je naar het centrum te vervoeren. Vraag echter altijd vooraf hoe duur een rit is, en ga enkel met de bekende zwarte taxi’s mee.
  • Huurauto: Heb je tenslotte liever de touwtjes zelf in handen? Dan biedt de luchthaven je veel mogelijkheden om een huurauto te boeken.

Al met al zijn er dus genoeg mogelijkheden om het stadscentrum vanaf London Heathrow te bereiken. Van welke maak jij het liefst gebruik?

Vliegtickets londen

Boek nu de goedkoopste vlucht: