Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets londen
Email

London Gatwick

p>London Gatwick is het op een na grootste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk en het drukste vliegveld met één landingsbaan ter wereld. Per jaar reizen 34 miljoen passagiers via Londen Gatwick naar 200 bestemmingen in 90 landen. Het vliegveld ligt ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Londen en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid per taxi

London Gatwick is goed bereikbaar per taxi. Een enkele reis met de taxi naar het centrum van Londen duurt ongeveer 65 minuten en kost gemiddeld £70. Een taxi kan telefonisch geboekt worden vanaf het vliegveld. London Gatwick heeft zijn eigen taxiservice maar u kunt ook een lokale taxi nemen of de beroemde zwarte taxi's. Vraag altijd vooraf naar het tarief om vervelende verrassingen te voorkomen. Sommige taxibedrijven werken met een vast tarief, bij andere bedrijven bepaalt de meter hoeveel u betaalt. Reis in ieder geval niet met een taxi zonder vergunning.

Bereikbaarheid per auto

Met de auto duurt een enkele reis naar het hart van Londen ook ongeveer 65 minuten. Op London Gatwick zijn verschillende autoverhuurbedrijven te vinden waar een auto gehuurd kan worden. Het huren van een auto kan al vanaf £30 per dag. Controleer bij autohuur altijd of de WA-verzekering ('third party liability') in de huurprijs is inbegrepen of dat deze nog apart moet worden afgesloten. Controleer ook of het aantal kilometers onbeperkt is, of de auto tegen diefstal verzekerd is en wat de dekking is van de verzekeringen die in de huurprijs zijn inbegrepen. Sommige bedrijven rekenen extra toeslagen voor jonge automobilisten Verder rijdt men links en zit het stuur rechts en dit kan even wennen zijn.

Bereikbaarheid per bus of trein

Vanaf Londen Gatwick vertrekken diverse treinen en bussen naar Londen. De snelste verbinding is de Gatwick Express, een rechtstreekse non-stop treinverbinding van 30 minuten naar Victoria in het centrum van Londen. Daarnaast zijn er diverse niet-rechtstreekse treinverbindingen van London Gatwick naar Londen en andere plaatsen zoals Brighton en Southampton. Met de bus duurt de reis naar Londen langer, maar het kost minder. Zowel easyBus als de National express rijden rechtstreeks naar het centrum van Londen. De reis per bus duurt tussen 65 en 85 minuten.

Vliegtickets londen

Boek nu de goedkoopste vlucht: