Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets londen
Email

London City Airport

Aangezien Londen niet erg ver van huis is, bestaan er tal van manieren om naar deze mooie stad af te reizen. De reis kan zo gemakkelijk per trein, boot, bus, auto of vliegtuig gemaakt worden. Indien je de reis per vliegtuig maakt kun je nog de keuze maken tussen verschillende vliegvelden. Een vliegveld dat tot deze opties behoort is London City Airport. Dit vliegveld, dat nog erg jong is, werd geopend in 1987 en ligt in het oostelijk deel van de stad. Het vliegveld ligt in een havengebied dat in de loop der jaren is omgetoverd tot een zakenwijk. Er vliegen dan ook voornamelijk zakelijke passagiers op dit vliegveld.

Wat is de afstand van het vliegveld tot het centrum?

Het vliegveld London City Airport ligt niet heel erg ver van het centrum van Londen af, ongeveer 10 kilometer. Met de auto kost het ongeveer 20 minuten om het centrum van Londen te bereiken. Je staat dan op Liverpool Street.

Openbaar vervoer

Vanaf het vliegveld London City Airport bestaan er verschillende mogelijkheden om het centrum van Londen te bereiken. Een gemakkelijke en comfortabele manier om te reizen is per taxi. Echter is dit wel een manier die duurder is dan het gebruik van openbaar vervoer. Een rit met de taxi kost ongeveer 25 euro en zal dus gemiddeld 20 minuten duren.

Trein en underground

Een andere, en goedkopere, manier om hartje Londen te bereiken is om de trein te pakken vanaf London City Airport. De rit duurt ongeveer een half uurtje om Liverpool Street te bereiken en is even duur als de 'Underground' in Londen. Een gemakkelijke manier om met de ondergrondse te rijden in Londen is om een Oyster Card te kopen. Zo hoef je niet steeds een nieuw kaartje te kopen per rit maar reis je op saldo. Een ritje naar het centrum kost je dan ongeveer 5 euro. Er bestaat ook de mogelijkheid om per ondergrondse het centrum te bereiken. Dit kan via de Jubilee Line of de Central Line. Hierbij zul je wel een aantal keer moeten overstappen.

Met de bus naar Londen

Ook de bus rijdt vanaf London City Airport naar het centrum toe. De bus is nog goedkoper dan de trein en kost ongeveer 2 euro voor een rit. De bus duurt er natuurlijk wel wat langer over aangezien deze bij verschillende haltes moet stoppen en het verkeer op de dag erg druk kan zijn in Londen.

Een comfortabele reis naar London City Airport

London City Airport is een vliegveld dat erg dicht bij het centrum van Londen ligt. Indien je dus snel in de stad wilt zien en niet al te lang wilt wachten voor je bij je hotel bent, dan is London City Airport een absolute aanrader. Via cheaptickets.nl vind je eenvoudig en snel de goedkoopste tickets naar deze prachtige wereldstad.

Vliegtickets londen

Boek nu de goedkoopste vlucht: