Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets londen
Email

Tower BridgeTower Bridge hoort thuis in de rijtje met de allerbekendste bezienswaardigheden in Londen. Deze brug is bijna een kunstwerk, met een zelfs een nieuw likje verf. Met de Olympische spelen in Londen moet deze brug namelijk opnieuw geverfd zijn. Je zult dus weer een mooie brug zien en kleine lelijkheden in het schilderwerk zul je dus niet meer tegenkomen als je in binnenkort naar deze Engelse stad gaat en over de Tower Bridge loopt.

Voetgangersattractie

Wanneer je de foto bekijkt zie je dat in het middendeel van de brug 2 lange banen zichtbaar zijn in de bovenkant van de torens. Dit zijn voetgangerspaden! De Tower Bridge werd namelijk ontworpen met de gedachte dat de brug ook toegankelijk moest zijn voor voetgangers wanneer er voor scheepvaartverkeer de brug open ging. Door deze paden is het namelijk mogelijk om ver boven het verticale gestegen wegdek te lopen om de overkant van de rivier te bereiken. Dit leidde echter wel tot criminaliteit, waardoor deze toepassing van de brug niet meer gebruikt werd. De nauwe trap was namelijk een ideale plaats om mensen te kunnen beroven. Tegenwoordig is deze weg naar boven weer bereikbaar, dus kijk zeker even of je hier overheen kan lopen want het is een ervaring op zich!

Brug in open stand

De brug gaat tegenwoordig vrijwel niet meer open. Slechts 1 a 2 keer per dag gaat de brug nog maar open. Vroeger gebeurde dit met een stoommachine, maar deze werd in 1974 vervangen door een elektrische oplossing. De brugdelen gaan bij het openen aan beide zijden 83 graden omhoog, hierdoor ontstaat er een brede opening, zodat de brug een grote opening kan vormen en grotere schepen door kan laten.

Vliegtickets londen

Boek nu de goedkoopste vlucht: