Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets londen
Email

London EyeEen bezienswaardigheid in Londen, maar de London Eye is gewoon een reuzenrad. Waarom is deze zo bekend? Wanneer je op het hoogste punt zit tijdens je rit in deze reuzenrad heb je, zeker bij goed weer, een uitzicht over Londen waar je u tegen zegt.

Na oplevering de hoogste reuzenrad ter wereld

Na de oplevering van de reuzenrad, welke in 1999 was, dus net voor het millennium, was de London Eye het hoogste reuzenrad ter wereld. Ondertussen heeft de reuzenrad deze titel al niet meer, zo zijn er al een aantal hogere reuzenratten. Op dit moment heeft de Singapore Flyer deze titel te pakken, welke een hoogte van 165m kent. Maar door de grootte en populariteit van Londen is de London Eye, zeker voor Europeanen, het bekendste reuzenrad van Europa.

Waar staat de London Eye?

Je kunt het reuzenrad de London Eye vinden aan de zuidoever van de Theems. Aan de overzijde van het reuzenrad bevindt zich overigens de populaire bezienswaardigheid Palace of Westminster.

Waarom is London Eye gebouwd?

Het was een opdracht van British Airways. Zoals de opleveringsdatum wel zo lijkt blijken was dit een millennium actie. Het duurde echter wel enkele jaren voor het reuzenrad open was voor publiek. Door mechanische problemen kon de London Eye namelijk niet eerste draaien.

Een gezellig ritje met top uitzicht

Wanneer je 1 rondje in de London Eye zit ben je 30 minuten bezig. Op het hoogste punt heb je een heel ver uitzicht. Waarbij je 3 van de 5 Londense vliegvelden kan zien, meer als 10 voetbalstadions, zo’n 36 over de Theems en natuurlijk heel veel bezienswaardigheden in Londen zelf. Je hebt dus een enorm mooi uitzicht, het is enkel nog duimen op goed weer, want dan zie je in deze top attractie van Londen het meest!

Vliegtickets londen

Boek nu de goedkoopste vlucht: