Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets londen
Email

Big BenBig Ben is bij verre de meest bekendste toren van Londen. De aan de Big Ben grenzende Palace of Westminster is nog bekender als de toren zelf. Maar het totaal plaatje is een zeer mooi aanzicht waar je als toerist zeker even van moet genieten wanneer je in Londen bent.

Waar komt Big Ben vandaan?

De naam Big Ben, waar komt die eigenlijk vandaan? Eigenlijk is het een raadsel, het is namelijk nergens mee te bevestigen. Met een raadsel doelen wij echter niet op de mogelijke achtergrond van de naam, want er zijn diverse ideeën welke op de voorgrond staan. Zo denken bijvoorbeeld mensen dat het een bijnaam van de bouwheer was welke aan de bouw van de Big Ben heeft meegewerkt, zijn naam was namelijk Benjamin Hall. Anderen zeggen dat de toren gedoopt is ter ere van de bokser Ben Caunt, welke in de 19e eeuw wereldkampioen boksen was.

19e eeuw: Na brand herrezen

Bij een brand ging in 1834 het grootste gedeelte van het gebouw vergaan in de vuurzee. Het grootste gedeelte wat je nu ziet is geen gebouw die eeuwen oud is. Als voorbeeld de Big Ben toren, deze werd in 1860 gebouwd, het overgrote deel van het gebouw welke je nu kan aanschouwen dateert dus uit de 19e eeuw.

Wel de Big Ben bekijken, maar niet bezichtigen

Je kunt in de zomermaanden de Palace of Westminster wel bekijken, maar de Big Ben is niet betreedbaar voor bezoekers. Je zult het dus moeten hebben, van de ook zeer mooie, buitenkant van de toren. Maar desalniettemin een echte aanrader als je hier in de nabijheid bent om de Big Ben te bekijken.

Vliegtickets londen

Boek nu de goedkoopste vlucht: