Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets londen
Email

Bezienswaardigheden Londen


Londen Eye

Het is bijna een kunstwerk, de Londen Eye welke voor het millennium door de British Airways werd gebouwd. Hoewel het wel rond het millennium afgebouwd was draaide deze reuzenrad pas een paar jaar later. Door mechanische problemen duurde het namelijk langer als gepland voor de Londen Eye werkte. Op het moment toen hij af was torende het reuzenrad overal bovenuit met een hoogte van 165 meter. Tegenwoordig is het niet meer de hoogste reuzenrad, maar toen hij af was toen pakte het de titel van hoogste reuzenrad van de wereld. Het is nu niet meer de hoogste, maar wel een van de meest bekende bezienswaardigheden in Londen.

> Meer informatie over: Londen Eye

Big Ben

Big Ben, de reus in Londen. Deze bekendste toren van Londen zorgt samen met de Palace of Westminster voor een grote bezoekersstroom. Zeker in de zomermaanden kan het in de nabijheid van deze bezienswaardigheid in Londen behoorlijk druk zijn. Deze in de 19e eeuw gebouwde toren kent een grote populairiteit, ook onder de Londenaren. Niet gek, want het hoort zeker in de top 10 thuis van de meest bekende bezienswaardigheden in New York. Wat bekendheid in Nederland betreft over deze Engelse stad staat alleen de Londen Eye nog hoger op de lijst van bekendste bezienswaardigheden. Kortom, ben je in de nabijheid van de Big Ben dan moet je deze zeker bezoeken!

> Meer informatie over: Big Ben

Tower Bridge

Zeker in de top van allerbekendste bezienswaardigheden in Londen. Je kunt er niet omheen, het is natuurlijk mooi om de brug van een afstand te bekijken, maar je kunt de Tower Bridge ook bezichtigen. Dat is een mooie kans wat zeker de moeite waard is. Het kan echter in de zomermaanden wel erg druk zijn. De brug gaat overigens slechts enkele malen per dag open. Vroeger ging deze veel vaker open, daarom waren de voor deze brug bekende paden boven het bewegend wegdek aangebracht. Zo konden de voetgangers ook de andere oever bereiken zonder voor een open brug te hoeven wachten als er scheepvaartverkeer voorbij komt.

> Meer informatie over: Tower Bridge

Vliegtickets londen

Boek nu de goedkoopste vlucht: