Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets berlijn
Email

Goedkope vliegtickets Berlijn

Een stedentrip naar Berlijn is echt de moeite waard. De afgelopen jaren is Berlijn uitgegroeid tot een hippe, moderne stad waar je geweldig kunt shoppen, uitgaan en bezienswaardigheden kunt bezoeken. Het is dan ook een ware hotspot geworden! Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en heeft ruim drie miljoen inwoners. Het is daarmee de grootste stad van het land en de op één na grootste stad van de Europese Unie.

Wil je deze stad ontdekken en ben je op zoek naar betaalbare vliegtickets naar Berlijn? Dan ben je hier op de juiste plek belandt. Op deze site kun je de goedkoopste vliegtickets naar Berlijn met elkaar vergelijken. Wij geven je namelijk een overzicht van alle aanbieders. Je kunt vliegen naar Berlijn vanaf Amsterdam, Eindhoven en Brussel.


Vliegen vanaf Amsterdam naar Berlijn

Binnen een uur vlieg je vanaf Amsterdam naar Berlijn. Bijna dagelijks vertrekken er directe lijnvluchten van KLM en Easyjet naar de verschillende luchthavens in Berlijn. Vaak moet je twee uur van tevoren inchecken. Samen met de vluchttijd ben je dus drie uur onderweg, voordat je in Duitsland bent.

Vliegen vanaf Eindhoven

Als je in Brabant woont, dan is het natuurlijk een optie om vanaf Eindhoven naar Berlijn te vliegen. Het voordeel van dit vliegveld is, dat het klein is. Je checkt hier dan ook vrij snel in en de gate heb je gelijk gevonden. Met Transavia vlieg je direct naar deze stad toe. Je landt dan op het vliegveld Brandenburg of Tegel. Ook hier moet je ruim twee uur van tevoren inchecken.

Vliegen vanaf Brussel

Het is natuurlijk ook mogelijk om vanaf Brussel naar Berlijn te vliegen. Vanaf Brussels Airport in Zaventem vertrekken er dagelijks meerdere lijnvluchten naar deze geweldige stad. Je dient hier ongeveer anderhalf uur van tevoren in te checken. De luchtvaartmaatschappijen die vanaf Brussel vliegen zijn Lufthansa, Brussels Airlines en Easyjet.Vliegvelden bij Berlijn

Berlijn heeft twee grote luchthavens. Dit zijn de vliegvelden Berlijn Schönefeld en Berlijn Tegel. Daarnaast is de bouw van het vliegveld Berlijn Brandenburg Airport in volle gang.

Luchthaven Berlin-Schönefeld

Deze luchthaven ligt ten zuidoosten van Berlijn, op ongeveer 23 kilometer van de stad. Vanaf deze luchthaven bereik je de stad dus in een klein half uurtje. Vanaf Schönefeld reis je naar de stad met de Airport-Express, ofwel de S-Bahn. Dit station is lopend goed bereikbaar. Ieder half uur vertrekt er een trein naar het centrum van Berlijn. De treinrit duurt zo’n 28 minuten.

Berlijn Tegel

Dit vliegveld ligt op slechts acht kilometer van de stad. Het centrum bereik je dan ook binnen een mum van tijd. Ook al is het een klein vliegveld, toch worden er jaarlijks zo’n vijftien miljoen passagiers vervoerd. Vanaf dit vliegveld reis je naar het centrum met de trein, de bus of de taxi. Zo brengt de taxi je in slecht een kwartiertje naar de stad toe. Elke tien minuten tussen 06.00 uur en 19.00 uur en elke twintig minuten tussen 19.00 uur en 23.07 uur rijdt er een Jet ExpressBus TXL heen weer tussen de luchthaven en de stad. De rit duurt ongeveer een half uur.

Berlijn Brandenburg Airport

Berlijn Brandenburg is een nieuw vliegveld in aanbouw. Het ligt vlakbij de hoofdstad. Volgens de planning zal deze luchthaven op 3 juni 2012 haar deuren openen. Vanaf dit nieuwe luchthavengebouw zijn er ook heel goede weg- en treinverbindingen naar de stad. De luchthaven is berekend op een capaciteit van meer dan dertig miljoen passagiers per jaar. Vanaf onder meer Amsterdam zal er naar dit vliegveld gevlogen worden, dit kan met Transavia en KLM.

Vliegtickets berlijn

Boek nu de goedkoopste vlucht: