Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegveld Porto Alegre

Porto Alegre is een van de speelsteden tijdens het WK voetbal van 2014. De stad is snel toegankelijk via het centraal gelegen vliegveld van Porto Alegre, Salgado Filho International. Het vliegveld ligt op ongeveer zeven kilometer van de stad en met een verbinding van bus, trein of taxi sta je zo in het centrum van de stad.

Het vliegveld

Het vliegveld van Porto Alegre is vernoemd naar de eerste president van de Braziliaanse Luchtmacht, Salgado Filho. Het vliegveld staat negende op de lijst van grootste vliegvelden in Brazilië en verwerkt jaarlijks een paar miljoen passagiers. Vanuit de twee terminals vliegen vluchten van meerdere maatschappijen die voornamelijk bestemmingen in Zuid Amerika aandoen. Alleen vluchten van TAP Portugal vliegen vanaf het vliegveld bij Porto Alegre naar het Europese continent.

Met de bus of taxi naar de stad

Vanaf het vliegveld heb je verschillende mogelijkheden om naar het centrum van de stad te komen. Bij terminal 1 staan de bussen en taxi's klaar om passagiers naar de stad te brengen. Bussen zijn in de stad erg schoon, veilig en betrouwbaar. Kaartjes kosten gemiddeld ongeveer 3 dollar maar de lijnen zijn meestal erg onduidelijk. Vanaf het vliegveld rijden de bussen alleen naar de rand van de stad, vanwaar er andere lijnen dieper de stad in rijden. Het beste is om aan de lokale bevolking de precieze buslijn te vragen aangezien borden en busnummers vaak door elkaar worden gehaald. De taxi heeft een instaptarief van 3.50 dollar waarna een meter de rest van de rit berekend.

Met de metro

Bij terminal 2 kun je naast een taxi pakken ook met de trein naar het centrum van Porto Alegre. Het metrostation Porto Alegre Metro ligt recht tegenover de terminal van het vliegveld. De metro is een snelle verbinding die het vliegveld van Porto Alegre verbind met het centrum van de stad en de omliggende voorsteden.

Hoe kom je er?

Het vliegveld van Porto Alegre is vanuit Nederland het snelst te bereiken vanaf Schiphol. Vanaf Schiphol vertrekken vluchten van onder meer KLM, Lufthansa, American Airlines en United Airlines naar bijvoorbeeld Rio de Janeiro, Sao Paulo of een andere grote stad in Zuid Amerika om van daaruit door te vliegen naar het vliegveld van Porto Alegre. Wanneer je liever vanuit Duitsland of België vliegt zijn het over het algemeen dezelfde maatschappijen die ook met een overstap naar Porto Alegre brengen.