Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegveld Manaus

Aeroporto Internacional Eduardo Gomes (MAO) is het vliegveld van Manaus. Het is vernoemd naar de Braziliaanse politicus en militairpersoon Air Marshall Eduardo Gomes. Het internationale vliegveld ligt op 15 kilometer ten noorden van het centrum van Manaus. Er zijn twee terminals: een is voor internationale en binnenlandse vluchten en de ander wordt gebruikt voor de algemene luchtvaart. Het vliegveld van Manaus verwerkt dagelijks vele vluchten van en naar diverse binnenlandse bestemmingen. Daarnaast zijn er dagelijkse verbindingen met steden in de Verenigde Staten, Centraal- en Zuid-Amerika.

Bereikbaarheid

Vanuit Europa kan Manaus op het moment alleen via minstens één overstap worden bereikt: via Sao Paulo, Rio de Janeiro, Panama-Stad of Miami. Vanuit Amsterdam wordt door KLM dagelijks naar Sao Paulo en drie keer per week naar Rio de Janeiro gevlogen, waar men kan overstappen op een binnenlandse vlucht naar Manaus. Vanuit Frankfurt worden Rio de Janeiro en Sao Paulo vrijwel dagelijks door Lufthansa aangevlogen. De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door TAM Linhas Aereas en Gol Airlines. Ook is het vanuit Nederland mogelijk om Manaus via een overstap in Panama-Stad te bereiken. KLM vliegt regelmatig naar Panama-Stad en Copa Airlines vliegt van hieruit naar Manaus.

Miami wordt vanuit Amsterdam twee keer per week door Arkefly aanvlogen en vanuit Dusseldorf en Frankfurt dagelijks door Lufthansa. Vanuit Miami wordt door Americain Airlines en TAM Airlines direct naar Manaus gevlogen.

Faciliteiten vliegveld Manaus

Het vliegveld van Manaus dateert uit de jaren 70 en is voor het WK Voetbal 2014 gerenoveerd waarbij onder andere de terminal is gemoderniseerd en een tweede landingsbaan is aangelegd. Er zijn faciliteiten zoals:

  • Autoverhuurbedrijven
  • Geldautomaten
  • Geldwisselkantoor
  • Toeristeninformatiekantoor
  • Internetcafé
  • Kliniek voor gele koortsvaccinaties

Er zijn winkels en restaurants aanwezig, maar achter de douane is dit aanbod veel kleiner en zijn de sluitingstijden al vroeg in de avond.

Vervoer van en naar vliegveld Manaus

Bus 306 (Aeroporto-Centro) rijdt vanaf het vliegveld naar het centrum van Manaus en de ritprijs van omgerekend nog geen 1 euro is de goedkoopste manier van transport. Er rijden genoeg taxi's, deze kosten ongeveer 21 euro. Iets verder weg van de taxistandplaats zijn goedkopere taxi's te vinden. Niet veel mensen maken gebruik van een huurauto, maar voor wie dat wel wenst zijn autoverhuurbedrijven zoals Avis en Hertz aanwezig op de luchthaven. Er worden door verschillende bedrijven ook luchthaventransfers met een Engelssprekende chauffeur aangeboden. De kosten voor een luchthaventransfer zijn hoog, ongeveer 52 euro per persoon. Ook bieden hotels en hostels in en rond Manaus luchthaventransfers aan, al dan niet tegen een vergoeding.