Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegtickets Salvador

Het WK voetbal van 2014 wordt in het Zuid-Amerikaanse Brazilië gehouden. Dit land met een rijke cultuur herbergt enkele prachtige steden die tijdens het toernooi als speelstad gebruikt zullen worden. Een voorbeeld is Salvador: een veelzijdige stad met volop mogelijkheden.

De stad Salvador

Salvador is de derde stad van Brazilië en ligt in het noordoosten van het land aan de Atlantische oceaan. In stad wonen bijna 3 miljoen mensen. De cultuur in Salvador is een mix tussen Portugees en Afrikaans. De Portugezen hebben de stad gesticht en hebben vervolgens veel Afrikaanse slaven naar de stad gehaald. Deze invloeden zijn tegenwoordig nog steeds terug te vinden in het straatbeeld.

Reizen naar Salvador

Tegenwoordig zijn er veel lijnvluchten die rechtsreeks naar de stad vliegen. Zo kunt u vanaf Amsterdam met onder andere Lufthansa, TAP en British Airways op comfortabele wijze naar de stad vliegen. Hou hierbij wel goed de prijzen in de gaten want deze verschillen sterk tussen de verschillende maatschappijen. Ook zijn er mogelijkheden vanuit Bremen en Brussel, alleen moet u hier een keer overstappen.

Het vliegveld

Wanneer u met het vliegtuig naar Salvador reist, landt u op het vliegveld Luis Eduardo Magalhaes. Dit vliegveld ligt op 32 kilometer van het centrum van de stad. Het vliegveld is modern en beschikt over alle eigentijdse voorzieningen. Het vliegveld is met 6 miljoen passagiers per jaar het vijfde vliegveld van Brazilië, maar is met één terminal erg overzichtelijk.

Vervoer naar de stad

Vanaf het vliegveld kunt u met zowel de bus als de taxi afreizen naar de stad. In de aankomsthal kunnen hier de tickets voor gekocht worden. Dit is absoluut aan te raden, want op deze manier weet u zeker dat u niet teveel voor een kaartje betaalt. Binnen 30 tot 45 minuten bent u in het centrum van Salvador. Ook kunt u een auto huren, maar met op het oog op de drukte tijdens het WK is het verstandig om deze tijdig te reserveren.

Het stadion

De wedstrijden voor het WK voetbal worden gespeeld in een volledig nieuw stadion. De Bahia Arena is momenteel in aanbouw en wordt speciaal voor dit toernooi gebouwd. De capaciteit van het stadion zal 56.500 toeschouwers omvatten. Het stadion komt in de plaats van het Estadio Fonte Nova. Vanwege de vervallen staat en recente instortingen zal dit stadion volledig gesloopt en herbouwd worden.

Vele mogelijkheden

Naast het bezoeken van een voetbalwedstrijd is er veel te doen in Salvador. De stad is altijd al een populaire bestemming geweest onder toeristen. Toch is de stad nooit echt bekend geworden bij het Nederlandse publiek. De stad heeft een historisch centrum, met authentieke gebouwen die stammen uit het Portugese tijdperk. Bezoek de prachtige baai, of geniet van het unieke uitzicht vanuit de nederzettingen op de heuvels rond de stad. Ook een bezoek aan de kathedraal 'Igreja de Sao Francisco' op het centrale plein van de stad is absoluut een bezoek waard.

Een onderscheidende cultuur

Op culinair vlak is de stad het culinaire centrum van Brazilië. Zo is de lokale specialiteit 'acarajé'. Van ontvelde boenen wordt er een bal gemaakt die vervolgens in palmolie wordt gebakken. Dit moet u geprobeerd hebben voordat u de stad weer verlaat. Ook een variété aan vissoepen passen goed binnen de lokale cultuur. Daarnaast bezit de stad een bruisend nachtleven met vele restaurants, nachtclubs en barretjes, waar muziek en dans een erg belangrijke rol spelen.

De stad is kortom een veelzijdige plek waar de voorbereidingen op het WK voetbal al in volle gang zijn. Geniet van de unieke cultuur en het centrum dat op de werelderfgoedlijst staat. Een unieke ervaring voor iedereen.