Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegtickets Rio de Janeiro

Nergens ter wereld zoals in Brazilië speelt voetbal zo’n grote betekenis in het leven van de mensen. Geen enkel ander team won meer wereldkampioenschappen dan het Braziliaanse. Ze deden tot nu toe aan alle wereldkampioenschappen mee en wonnen dat maar liefst vijf maal. In 2014 wordt, na 1950, voor de tweede maal het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië georganiseerd. De wedstrijden zullen in 12 stadions in 12 over het gehele land verspreide steden worden gespeeld. Rio de Janeiro is een van die steden.

Vluchten naar Rio de Janeiro

De non-stop vlucht van 9.592 kilometer vanaf Schiphol duurt 11 uur en 40 minuten. KLM voert deze vluchten 4x per week (dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) uit. Ook vanuit Londen (British Airways, TAM), Parijs (Air France, TAM), Frankfurt (Lufthansa, TAM)en Milaan (Alitalia) worden non-stop vluchten uitgevoerd. In Rio de Janeiro is het 4 uur vroeger (bij zomertijd 5 uur) dan in Nederland.

Het vliegveld van Rio de Janeiro

Het internationale vliegveld van Rio de Janeiro is Galeão-Antonio Carlos Jobim (GIG). Het ligt op 20 km vanaf het centrum van de stad. Dit vliegveld beschikt over 2 grote passagiersterminals (onderlinge afstand 10 minuten lopen of via de roltrap)die jaarlijks 12 miljoen reizigers verwerken. Momenteel wordt gewerkt aan een grote renovatie van het vliegveld vanwege de WK 2014 en de Olympische Spelen van 2016. Op het vliegveld zijn, verdeeld over beide terminals, vele belastingvrije winkels, apotheken, restaurants en bars te vinden. Ook zijn er diverse wisselkantoren en pinautomaten, alsmede een kantoor van American Express.

Vervoer vanaf het vliegveld en in de stad

De kantoren van de autoverhuurbedrijven zijn geconcentreerd in terminal 2.

Geeft u er, gezien de hectische verkeersstromen in deze grote stad, de voorkeur aan om geen auto te huren? Er zijn bij het vliegveld altijd meer dan voldoende taxi’s beschikbaar. Ook rijden er continu bussen direct naar het centrum van Rio de Janeiro.

De stad zelf beschikt over uitstekend en spotgoedkoop openbaar vervoer. Bussen rijden 24 uur per dag en komen overal in de stad en omgeving. Een kaartje koop je in de bus zelf: voor €0,60 per ritje.

Ook zijn er twee metrolijnen. Die rijden overigens, behoudens met carnaval, niet na middernacht.

Het voetbalstadion

De WK-wedstrijden worden in Rio de Janeiro afgewerkt in het stadion Maracanã (officieel: Estádio Jornalista Mário Filho). Dit stadion werd tijdens het WK in 1950 in gebruik genomen. Met een capaciteit van ruim 95.000 zitplaatsen (oorspronkelijk 190.000 staanplaatsen!) behoort dit stadion tot een der grootste in de wereld. Hier zal ook op 13 juli 2014 om 21.00 uur (Nederlandse tijd) de finale plaatsvinden. Het stadion is vanaf alle wijken van de stad per openbaar vervoer uitstekend te bereiken.

Wat de stad nog meer heeft te bieden

Bij Rio de Janeiro denk je allereerst aan stranden, het Christusbeeld en natuurlijk aan Carnaval. En inderdaad, als je in deze stad te gast bent, dan mag een bezoek aan Ipanema en Copacobana Beach zeker niet ontbreken. En vergeet een wandeling over Copacobana boulevard niet!

Het grootste symbool blijft natuurlijk het Cristo Redentor beeld op de Corcovado berg. Voor een adembenemend uitzicht over de stad neem je de glazen kabelbaan naar de top van de Sugarloaf Mountain. Maar Rio heeft veel meer te bieden dan deze zo bekende bezienswaardigheden. De stad heeft een historische binnenstad waarin monumentale gebouwen worden afgewisseld met moderne, hoge wolkenkrabbers. En de ontspannen mensen, de kleuren en de geuren in de vele winkeltjes zorgen in deze binnenstad voor een ongekende sfeer. Wil je de drukte eens ontlopen, ga dan voor een bezoek naar het bekende Tijuco bos of de Jardim Botânico met zijn vele bijzondere planten.