Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegtickets Recife

In 2014 organiseert de voetbalbond FIFA voor de 20e keer het wereldkampioenschap voetbal. Het voetbalgekke Brazilië is deze keer het gastland. Dat was het eerder in 1950. Ook Oranje doet – als vice wereldkampioen - weer mee. Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië trapt op 12 juni af in São Paulo. De finale vindt plaats in Rio de Janeiro. Het motto van dit WK is ‘All in one rhytm’ Alles in een ritme).

De grote vraag op dit WK is ongetwijfeld of Brazilië er in zal slagen om voor de zesde keer wereldkampioen te worden of toch weer Spanje. Voor het laatst was Brazilië wereldkampioen in 2002 in Japan/Zuid Korea.

Nieuw stadion

Een van de speelsteden is Recife. De eerste wedstrijd die hier gespeeld gaat worden is op 14 juni. Het stadion – Arena Cicade da Copa - heeft een capaciteit van ruim 46.000 toeschouwers. Dit multi-functionele stadion is een van de schitterende stadions die speciaal voor dit WK is gebouwd. Na het WK zal het stadion in gebruik genomen gaan worden door Clube Náutico Capibaribe.

Ligging Recife

Recife ligt aan de kust en is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Pernambuco. Het is tevens de meeste westelijk gelegen stad van Brazilië. Met de buitensteden erbij gerekend wonen hier zo’n vier miljoen mensen. De stad zelf telt zo’n 1,5 miljoen inwoners.

Hollandse invloeden

In de 17e eeuw heeft de stad nog een aantal jaren Mauritsstad geheten, toen de Hollanders hier handel dreven. Een aantal forten zoals Fort Oranje en Fort Frederik Hendrik herinnert nog aan die periode.

Naam van de stad

Het huidige Recife wordt ook wel het Venetië van Brazilië genoemd vanwege het grote aantal bruggen in de stad. De naam van de stad verwijst naar het rif dat hier buiten de kust ligt; recife is het Portugese woord voor rif.

Haaien

De stad heeft een niet al te beste naam als het gaat om veiligheid. Naar sommige gedeeltes van de stad kun je beter niet in je eentje naar toe gaan. Ook bij een frisse duik in zee moet je goed uitkijken, want er kunnen haaien rondzwemmen.

Vervoer in Recife

Het belangrijkste vervoermiddel is de metro. Een taxi nemen kan natuurlijk ook, maar let er er dan wel op dat je van te voren de prijs afspreekt zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

Uitgaan in Recife

Hotels en uitgaansgelegenheden voor toeristen bevinden zich voornamelijk in Boa Viagem – waar ook het strand is - en Recife Antigo. Maar ook hier geldt dat – vanwege de prostituees en de zakkenrollers - je beter met een groep uit kunt gaan dan alleen.

Schiphol - Recife

Vanaf Schiphol vlieg je in ongeveer tien uur naar Recife. Een voordelige retourticket voor twee volwassenen heb je vanaf ongeveer 1000 euro. Je maakt dan wel een tussenstop in Lissabon. In het totaal is het zo’n tien uur vliegen. WK-gangers doen er uiteraard verstandig aan van te voren een hotel te boeken, liefst niet al te ver van het stadion.

Kaartverkoop

Naar verwachting begint de kaartverkoop voor het WK in Brazilië in augustus. Maar de loting zal waarschijnlijk pas aan het eind van dit jaar worden gehouden, want dan zijn de Europese clubs bekend die zich hebben weten te plaatsen voor het WK. Dan heeft het ook pas zin om gericht kaarten te gaan kopen. Je kunt onder meer kaarten kopen via de website van de supporters club Oranje.

Loterij

De eerste ronde van de kaartverkoop door de FIFA zal plaatsvinden in de vorm van een loterij waar iedereen zich voor kan inschrijven. Wellicht zal het ook mogelijk zijn om via online marktplaatsen aan kaarten te komen, maar dan op een later tijdstip dan de officiële verkoop begint en tegen een hogere prijs.