Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegtickets Porto Alegre

Het WK voetbal van 2014 wordt georganiseerd door Brazilië. Een van de speelsteden is de prachtige stad Porto Alegre. Deze stad met ongeveer anderhalf miljoen inwoners ligt in het zuiden van het land en is een prettige stad om te verblijven. Naast het feit dat er tijdens het WK voetbal uiteraard veel te doen is wat met dit evenement te maken heeft, heeft de Porto Alegre genoeg te bieden voor mensen die even geen voetbal willen zien.

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland vliegen meerdere maatschappijen met minimaal 1 overstap naar Porto Alegre. De vliegtijd is ongeveer 13 uur, maar door de overstap kan de totale reistijd een stuk langer worden. Eenmaal aangekomen op het vliegveld Salgado Filho gaat de reis een stuk sneller. Het vliegveld ligt redelijk dicht bij het centrum van de stad, ongeveer 7 km, waardoor een tripje van het vliegveld naar het hotel niet zo lang duurt.

Vervoer vanaf het vliegveld

Bij het vliegveld kun je de bus, taxi of trein pakken naar het hotel. De meeste bussen rijden echter maar tot de rand van de stad, waarvandaan meerdere lijnen dieper de stad in rijden. De borden bij busstations zijn vaak onduidelijk waardoor wordt aangeraden om en taxi te nemen. Zowel de bussen als de taxi's zijn over het algemeen erg schoon, veilig, betrouwbaar en niet erg duur.

Speciale busjes

In de en rond de stad rijden ook de handige Lotação, deze busjes vervoeren maximaal 20 personen per keer en rijden vaak andere routes dan de bus. Het voordeel van deze kleine busjes is dat je overal langs de route in en uit kan stappen. Een ritje met een Lotação kost ongeveer 4 dollar.

WK Stadion in Porto Alegre

Het stadion waar de wedstrijden tijdens het WK afgewerkt gaan worden is de thuisbasis van de grootste club van de stad, Internacional. Het prachtige stadion met de naam Estádio Beira-Rio is gebouwd in 1959 en biedt op dit moment plaats voor ongeveer 56.000 mensen. Het stadion wordt op dit moment helemaal gerenoveerd en zal tijdens het WK een capaciteit hebben van 60.000 stoeltjes.

Hoe is het stadion te bereiken?

Het stadion ligt langs de Avenida Padre Cacique op ongeveer een kwartiertje rijden vanuit het centrum van de stad. Het stadion is het snelst te bereiken met een taxi of een huurauto. Tijdens de renovatie van het stadion wordt rekening gehouden met een enorme toestroom van toeschouwers tijdens het WK. Daarom wordt er naast het stadion gebouwd aan een flinke parkeergelegenheid waar ruim voldoende plaatsen moeten komen. Tijdens het WK zal het openbaar vervoer in de stad uitgebreid worden met extra bussen. Deze bussen krijgen naar alle waarschijnlijkheid een vaste opstapplaats en direct doorrijden naar het stadion.

Prachtige omgeving

De grootste trekpleister van Porto Alegre is de prachtige omgeving van de stad. Bij de stad komen vijf grote rivieren samen in de Lagoa dos Patos. Dit prachtige en enorme zoetwatermeer biedt plaats aan veel flora en fauna met meer dan 9000 diersoorten. Dit meer in combinatie met de 40 heuvels die de stad omringen, bieden de perfecte plek om even tot rust te komen en de drukte te ontwijken.

Knus centrum

De stad zelf heeft een knus centrum waar vele winkeltjes, restaurants en kroegen gevestigd zijn. Daarnaast heeft de stad een aantal interessante musea waaronder het historische museum Júlio de Castilhos waar de geschiedenis van de staat Rio Grande do Sul behandeld wordt. Daarnaast is het Museu de Arte do Rio Grande do Sul alleen al het bezoeken waard voor het prachtige pand. Het oude centrum heeft ook een aantal prachtige gebouwen, kerken, kathedralen en parken die de moeite waard zijn. Door veel reizigers wordt het Moinhos de Vento park gezien als de mooiste van de stad.