Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegtickets Natal

De Braziliaanse stad Natal is gelegen in de meest Noordoostelijke punt van het land en is de hoofdstad van de deelstaat Rio Grande Do Norte. Met ruim 750.000 inwoners is dit de 21ste stad van Brazilië. Toerisme en olie zijn de grootste inkomensbronnen van deze stad.

Een van de twaalf voetbalsteden

Tijdens het WK in 2014 is Natal één van de twaalf steden waar voetbalwedstrijden worden gehouden. Het stadion in Natal is Arena das Dunas. Dit stadion wordt speciaal voor het WK gebouwd, en kan 45.000 toeschouwers kwijt. In januari 2011 is met de bouw gestart, nadat het voormalig te kleine stadion Machadão gesloopt is. Na het WK is het stadion demonteerbaar tot 32.000 zitplaatsen, omdat in Natal buiten het WK om geen vraag is naar een groot stadion.

De meeste zonuren van Brazilië

Natal staat bekend de een acht kilometer lange kuststrook Via Costeira, eindigend in de bruisende badplaats Ponta Negra. Dat de kuststrook toeristen trekt is niet vreemd, de stad heeft de meeste zonuren van Brazilië. Imposante gebouwen als historische kerken en koloniale panden zijn nog overblijfselen van de Nederlandse en Portugese overheersing. De stad is ook groen, het beschermde stadspark Parque das Dunas is een bezoek waard en de eco-toeristische dorpen in de omgeving bieden veel watersportmogelijkheid.

De reis naar de Braziliaanse stad

Vliegen naar Natal kan non-stop vanaf Amsterdam met ArkeFly. De vlucht is zo'n 7.400 km en duurt ongeveer 10 uur. Het vliegveld Augusti Severo International Airport ligt net even buiten de stad, maar met de auto is het centrum van de stad of de toeristencentra langs de kust binnen twintig minuten aangereden. 1,2 miljoen passagiers reizen per jaar van of naar dit vliegveld. Een auto huren op het vliegveld is eenvoudig, er zijn veel verhuurbedrijven beschikbaar.

Tropisch stabiel klimaat

Het klimaat in dit gebied is tropisch, in juni is de gemiddelde minimumtemperatuur 22 graden Celsius en heeft de maand gemiddeld 27 dagen neerslag. De gemiddelde watertemperatuur is maar liefst 28 graden Celsius wat verklaard waarom de stad aan de Atlantische Oceaan een populaire vakantiebestemming is voor kite- en windsurfers. De passaatwind voorkomt dat de temperaturen erg schommelen en het tropische savanneklimaat zorgt voor warmte in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. De maximumtemperaturen zijn namelijk het hele jaar stabiel, tussen de 28 en de 30 graden Celsius. Van september tot december is het droge seizoen met minder neerslag.

Uitgaan, winkelen of boodschappen doen

In de Braziliaanse stad wordt Portugees gesproken, het tijdverschil met Amsterdam is vier of vijf uur (afhankelijk van de zomer- of wintertijd). De Braziliaanse munteenheid is de Real. Winkelen kan in de stad in de vele moderne winkelcentra die de stad rijk is en ook boodschappen doen in een van de vele aanwezige supermarkten is een uitje. Bezoek ook eens een authentiek oud centrum om te kijken hoe de lokale bevolking leeft en boodschappen doet. Dansen in een van de uitgaansgelegenheden is een ware beleving.

Witte duinen, blauwe zee, dolfijnen en palmbomen

Even ten zuiden van Natal zijn de oevers van de lagune van Tibau do Sul: de witte duinen steken af tegen de blauwe zee en kijk niet op van dolfijnen, apen en paarden. Het klassieke plaatje met de palmbomen is hier eenvoudig te schieten: er zijn er namelijk genoeg. Volgens de reisgidsen is hier de mooiste zonsondergang te zien van heel Brazilië. Behalve een voetbalwedstrijd bezoeken tijdens het WK van 2014 is er dus genoeg vertier in deze fraaie kuststreek.