Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegtickets Manaus

In 2014 staan verschillende Braziliaanse steden centraal tijdens de Wereldkampioenschappen voetbal. Manaus is een van de steden waar voorrondes van de voetbalwedstrijden afgewerkt zullen worden.

Vliegen naar Manaus

Of men nu naar het WK van 2014 gaat of het Zuid-Amerikaanse Brazilië als vakantiebestemming aandoet, er dient rekening gehouden te worden met een reistijd die varieërt van 19 uur tot ruim 24 uur. Een of twee tussenstops zijn noodzakelijk om de bestemming te bereiken. Wie vanuit Duitsland vertrekt heeft weliswaar een paar uur minder te vliegen, maar moet vaker overstappen.

Aankomst Manaus

De vluchten met bestemming Manaus landen op de internationale luchthaven Brigadeiro Eduardo Gomes. De luchthaven voldoet aan alle internationale standaarden en behoort tot de top drie van drukste vliegvelden van Brazilië. Het vliegveld ligt op slechts 14 km verwijderd van downtown Manaus, waardoor men binnen afzienbare tijd naar de geboekte accommodatie kan rijden, waar men bij kan komen van de lange vlucht.

Vervoer van luchthaven naar de stad

Alhoewel de luchthaven over twee hotels in de directe nabijheid beschikt, zullen de meesten er toch voor kiezen een hotel of accommodatie in de binnenstad te reserveren. Afhankelijk van de eigen voorkeur kan men vanaf het vliegveld voor diverse vervoersmiddelen kiezen om de accommodatie te bereiken. Net als andere grote luchthavens beschikt ook Brigadeiro Eduardo Gomes over een standplaats waar men als toerist een taxi kan nemen. Sommige hotels bieden een pendeldienst aan, waarbij de bezoekers vanaf het vliegveld met een bus opgehaald en tot het hotel vervoerd worden. Een andere mogelijkheid is het huren van een auto, wat als voordeel heeft dan men onafhankelijk is.

Het Arena Amazônia stadion

In 2014 zullen in het Arena Amazônia stadion de voorrondes van het WK voetbal gespeeld worden. Het stadion is verrezen op de plek waar eerst het Vivaldão stadion stond. Dit stadion heeft plaats moeten maken voor het grotere Arena stadion met een capaciteit voor 46.000 toeschouwers. Het is recentelijk gebouwd tussen 2010 – 2012, maar wordt speciaal voor de kampioenschappen nog eens gerenoveerd. Het stadion ligt in de stad Manaus, zodat men niet buiten de stad hoeft te reizen als men een wedstrijd bij wil wonen.

Wk 2014

Het WK 2014 dat georganiseerd wordt van 12 juni – 13 juli 2014 kent 32 deelnemers die zich moeten zien te plaatsen voor de achtste finales. Tijdens de voorrondes spelen de verschillende elftallen tegen elkaar om een plekje te bemachtigen in deze finales. In het Arena Amazônia stadion worden op 14, 18, 22 en 25 juni 2014 wedstrijden gespeeld door de teams van de volgende groepen: A, D, E en G.

Toeristische attracties van Manaus

Manaus is de hoofdstad van het Braziliaanse gedeelte van de Amazone regenwoud en een bezoek aan de jungle is dan ook een echte aanrader. Onder begeleiding van een ervaren gids kan men nader kennis maken met de flora en fauna van de Amazone. Liefhebbers van winkelen halen hun hart op aan de mogelijkheid om in de stad belastingvrij te shoppen. De markt en haven van de Negrorivier zijn eveneens het bezoeken waard. Ten slotte geldt de opera als een van de mooiste ter wereld, die de toerist voldoende vermaak biedt.

Algemene informatie

Net als in veel andere Zuid-Amerikaanse staat ook in deze stad gastvrijheid hoog in het vaandel van de plaatselijke bewoners. Omdat het een smeltkroes is van verschillende bevolkingsgroepen die door de eeuwen heen het land binnen zijn gekomen is er een grote culturele diversiteit met verschillende evenementen, een grote variëteit op culinair gebied en typerende muziek die de luisteraar terugvoeren naar de landen van herkomst. Net als de rest van Brazilië is de stad overwegend katholiek en religieuze feestdagen worden in ere gehouden en uitbundig gevierd.