Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegtickets fortaleza

Fortaleza is een populaire badplaats aan de kust in het noordoosten van Brazilië en tevens een van de steden waar voetbalwedstrijden tijdens het WK2014 plaatshebben. Breng tussen 12 juni en 13 juli een bezoek aan deze geweldige stad om cultuur, strand en sport op een geweldige manier te combineren. Geniet tijdens uw vakantie van de Portugese sfeer, keuken en het nachtleven.

Vliegen op Fortaleza

Er zijn vluchten vanaf Schiphol, Amsterdam naar de internationale luchthaven Pinto Martins - Fortaleza International Airport (AITA code: FOR). Onder andere de volgende vliegtuigmaatschappijen vliegen met 1 overstap in gemiddeld 12 uur naar de stad: KLM, Arkefly, TAP Portugal en Alitalia.

Stadsvervoer

Vanaf het vliegveld, gelegen op 6km ten zuiden van het centrum van de stad, kunt u op diverse wijzen uw hotel bereiken en de stad verkennen. Er is een metronetwerk dat het vliegveld en de diverse wijken van de stad snel en eenvoudig met elkaar verbindt. Er zijn tevens 3 stadsbussen, nummers 404, 066 en 027 die van het vliegveld naar het centrum rijden. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen. Deze staan bij de uitgang te wachten.

Informatie voetbalstadion

De wereldkampioenschapwedstrijden worden gespeeld in het stadion Estadio Castelao. Het is doorgaans de thuisbasis voor de twee grootste clubs van Brazilië: Ceara en Fortaleza. Het oorspronkelijke gebouw uit 1973 ondergaat een flinke verbouwing en zal na voltooiing plaats bieden aan 64.165 bezoekers. Daarnaast komen er speciale VIP-ruimtes, managers boxen, een mediacenter en volledig gerenoveerde kleedkamers. Een nieuw dak zorgt voor complete overdekking. Er kan dus in alle comfort van de wedstrijd worden genoten.

Bereikbaarheid

Via speciaal aangelegde busbanen, een LRV (light rail voertuig) en twee metrostations is het stadion eenvoudig te bereiken. Het stadion ligt aan de Avenue Albert Craveiro, in de wijk Castelao in het centrum van de stad. Het nemen van een taxi is uiteraard ook een gemakkelijke optie.

Belangrijke feiten Fortaleza

Fortaleza is de op vijf na grootste stad van Brazilië en telt op dit moment bijna 2.3 miljoen inwoners. Gelegen aan de kust is het een belangrijk transportpunt voor het land. Er heerst een tropisch klimaat met relatief hoge temperaturen het hele jaar door. Dit maakt het een uitstekend locatie voor een strandvakantie. Tijdens het WK2014 periode ligt de temperatuur overdag tussen de 30 en 22 graden. Met de grote hoeveelheid kokosnoot- en mangobomen is het heerlijk genieten van vers fruit. In de restaurants en strandtentjes staan heerlijke Portugese gerechten op de kaart, variërend van risotto, bonen, gedroogd vlees en uiteraard vis.

Bezienswaardigheden Fortaleza

In de stad zijn diverse imposante gebouwen te bewonderen, zoals het Theater José de Alencar, Palacio de Luz en de Fortaleza Kathedraal en het Fort. Bekender is de stad echter om het grote aanbod aan stranden en het nachtleven. Met een lengte van 34 kilometer strand is dit een van de belangrijkste toeristische bestemmingen voor de Brazilianen en buitenlanders. Er is voor ieder wat wils. Het Praio de Futuro strand is geliefd voor de rust en de eenvoudige en typische eettentjes. Nachtclubs en bars zijn juist te vinden op het Iracema strand. Genieten van de zonsopkomst kan op de promonade van de Beira Mar. Ga voor een duikervaring naar het Pedra da Risca do Meio State Marine Park op slechts 10km van de kust.