Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegtickets Cuiaba

Cuiaba is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Mato Grosso. De stad ligt letterlijk in het midden van Zuid Amerika. Het is een van de kleinste gaststeden voor het WK voetbal in 2014. Het biedt echter veel mogelijkheden om een bezoek aan het WK te combineren met prachtig, ongerept natuurschoon. De omgeving herbergt veel indrukwekkende rivieren en meren en een grote diversiteit aan flora en fauna.

Vlucht en aankomst

Cuiaba staat dankzij het nieuwe internationale vliegveld Marechal Rondon in verbinding met veel grote Braziliaanse steden. Er vliegen zelfs een aantal internationale vluchten op Marechal Rondon International. Een directe vlucht vanuit Nederland is niet mogelijk. De meest directe manier om naar Cuiaba te vliegen is met een overstap op Sao Paulo. De totale reisduur van Schiphol naar Marechal Rondon is dan ongeveer 20 uur. Andere varianten vereisen tweemaal overstappen, zo kun je bijvoorbeeld ook reizen via Portugal.

Het stadion

Met de bouw van het moderne voetbalstadion, de Arena Pantanal, is begonnen in 2012. Het stadion is zo ecologisch en economisch mogelijk ontworpen. In de wandelgangen wordt het stadion Verdao genoemd (dit betekent 'de grote groene'). In het oorspronkelijke stadion, dat in 2010 gesloopt is om plaats te maken voor de nieuwbouw, was de hoofdkleur namelijk groen. Het nieuwe stadion biedt plaats aan 43.600 toeschouwers. Er zullen in 2014 vier WK wedstrijden gespeeld worden. Het stadion ligt binnen de stadsgrenzen aan de westelijke kant van de stad en is goed bereikbaar.

Vervoer ter plaatse

Cuiaba is geen grote stad, en alle bijzonderheden in de stad zelf zijn op loopafstand van het centrum, net als de meeste hotels. Taxi's zijn een goedkoop en veilig vervoermiddel. Veel hotels bieden transferservice vanaf het vliegveld. Er is tevens een busstation, van waaruit er zes keer per dag een bus vertrekt naar Poconé, een klein goudzoekersstadje.

Natuurschoon

Cuiaba ligt in het prachtige binnenland van Brazilië, veel toeristen gaan dan ook op een meerdaagse tour in de Pantanal. Dit is een van de grootste wetlands ter wereld. Er is enorm veel natuurschoon te ontdekken, waaronder inheemse diersoorten. Tijdens een safari kun je onder andere jachtluipaarden en lynxen zien in hun natuurlijke omgeving.

Uitgaansleven

Het centrum van Cuiaba is niet groot maar biedt een aantal goede restaurants. Bij sommige is het niet mogelijk van de kaart te bestellen en word je verrast met verse lokale (vis-) specialiteiten. De kwaliteit is geweldig. Er zijn ook 'veiliger' opties zoals een pizzeria. De meeste restaurants liggen dicht bij het centrale plein, de Praça de República. Aan dit plein is ook het museum (vooral gewijd aan de oorlog tussen Brazilië en Paraguay in de jaren '30) en het bureau voor Toerisme te vinden. Er zijn drie winkelcentra in de stad. Pantanal Shopping Mall is een aanrader: het is een van de grootste winkelcentra in Brazilië.

Ligging

Cuiaba is eeuwenlang een kleine stad geweest die rustig en geïsoleerd in centraal Zuid Amerika lag. Met de aanleg van een doorgaande weg (de Transpantaneira snelweg) is hier de vorige eeuw verandering in gekomen. Door de directe verbinding met Sao Paulo en Goias is de populatie in dertig jaar tijd bijna vertienvoudigd. Cuiaba staat bekend als een van de heetste plaatsen van het continent, in de zomer worden gemakkelijk temperaturen van boven de 40 graden Celsius bereikt.