Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegtickets Brasilia

Brasilia of 'Brasil' is met zijn Nationaal Stadion de stad met het op één na grootste stadion van het WK in 2014. Dat de Braziliaanse hoofdstad meer dan alleen voetbal biedt, zal blijken uit de volgende informatie.

Vliegreis naar Brasilia

Vanaf Schiphol bedraagt de vliegtijd naar Brasilia International Airport ongeveer 11,5 uur. Het vliegveld wordt momenteel flink verbouwd, uiteraard met het oog op het komende WK voetbal. Het vliegveld van Brasilia ligt even buiten het centrum van de stad. In de volgende paragraaf zal het vervoer op de plaats van bestemming worden besproken.

Vervoer vanaf luchthaven / binnen de stad

De meest handige vervoerswijze van het Brasilia International Airport is de metrolijn. Zo verbindt metrolijn 1 het vliegveld direct met het centrum van de stad. Deze vertrekt iedere 20 minuten. Ook binnen de stad is de metro het snelste en meest handige vervoersmiddel.

Een andere optie is het huren van een auto. Op de luchthaven zijn al verschillende (bekende) organisaties te vinden die auto's verhuren. Bovendien kan voor vervoer per taxi gekozen worden. Denk er hierbij wel aan dat het belangrijk is om te vermelden dat vooraf een duidelijke prijs afgesproken dient te worden.

Speelstadion

Het stadion dat zal worden gebruik voor het WK 2014 is het Estadio Nacional. Het in 1974 gebouwde stadion bood tot voor kort plaats aan ruim 45.000 toeschouwers. Vanwege doorgevoerde aanpassingen voor het aankomende WK wordt de capaciteit van het stadion momenteel opgeschroefd naar 71.500 stoeltjes. Het stadion zal ook gebruikt worden voor de Olympische Spelen van 2016, ook in Brazilië gehouden.

Voorheen heette het stadion 'Estadio Nacional Mané Garrincha', verwijzend naar de Braziliaanse voetballegende Garrincha, die tot 50 caps kwam voor zijn geboorteland. Het stadion is overigens vrij centraal gelegen is dus makkelijk bereikbaar per taxi, bus en metro.

Algemene informatie stad

Brasilia is (sinds 1960) de hoofdstad van Brazilië. De stad heeft met de voorsteden meegerekend ongeveer 2 miljoen inwoners. Het is een echte 'werkstad': veel mensen werken in de stad, maar keren in het weekend huiswaarts buiten de stad. Opvallend is dat de stad sterk georganiseerd is. Zo is dat stad ingedeeld in zogenoemde districten zoals een bankdistrict, cultuurdistrict en sportdistrict.

Moderne stad

Brasilia staat bekend als een hypermoderne metropool. Grote pleinen, weinig bomen, een groot wegennetwerk. Zo wordt de stad door velen beschouwd wanneer van bovenaf wordt gekeken.

Eenmaal voet aan de grond gekregen wordt nog meer duidelijk dat de stad relatief 'nieuw' is. Op vele plaatsen ligt geen graspol verkeerd en gebouwen zijn immens en super modern. Ook valt op dat de afstanden tussen de belangrijkere punten van de stad enorm zijn. Vandaar het grote belang van het metronetwerk.

Bezienswaardigheden in Brasilia

Brasilia biedt met name veel bezienswaardigheden in de vorm van architectuur. Gebouwen als de Banco de Brasil en de Nationale Bibliotheek zijn zeker een bezoekje waard. Ook de Kathedraal van de stad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Verder zijn er in de stad een aantal prachtige Botanische tuinen gelegen. Voor wat ontspanning kan gekozen worden voor een bezoek aan het Bay Park, een immens waterpark in het zuiden van de stad.

Kort samengevat is Brasilia als WK-speelstad er dus een met vele mogelijkheden en biedt het bovendien een geweldige ervaringen wanneer het gaat om architectuur.