Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vliegtickets Belo Horizonte

Als derde stad van Brazilië kent Belo Horizonte een inwoneraantal van bijna 2,5 miljoen. Een grote stad dus, zodat er naast het bekijken van de voetbalwedstrijden tijdens het WK 2014 nog veel meer te zien is. De stad ligt ongeveer 850 meter boven de zeespiegel en staat bekend om het aangename klimaat. U verblijft hier in het zuidoosten van Brazilië op ruim driehonderd kilometer afstand van de kust.

Reizen naar Belo Horizonte

Deze Braziliaanse stad, die ook wel Belô, Beagá, of BH wordt genoemd, is vanuit Nederland goed bereikbaar. Vanaf Schiphol vertrekken er verschillende vliegtuigmaatschappijen naar deze bestemmingen, zoals KLM, Lufthansa en Alitalia. De reistijd hangt af van het type vlucht dat u boekt. Bij een directe vlucht bent u ongeveer vijftien uur onderweg, met overstappen kan dat oplopen tot gemiddeld twintig uur.

Waar landt u in Belo Horizonte?

Dat kan op één van de drie vliegvelden van de stad zijn. Tancredo Neves/Confins International Airport is hiervan de grootste en gericht op het internationale vliegverkeer, dus de kans dat u hier aankomt is het grootst. Het vliegveld is in 1984 geopend en behoort ondertussen tot de grootste en drukste van het land. U landt hier op 38 kilometer ten noordwesten van het centrum van de stad, dat u per bus of taxi kunt bereiken.

Het beroemde voetbalstadion Mineirão

Gaat u hier tijdens het WK voetbalwedstrijden bekijken, dan gaat u dat doen in één van de grootste voetbalstadions ter wereld. Met een capaciteit van 62.547 bezoekers is dit het tweede stadion van Brazilië. Na 25 jaar bouwen werd het stadion in 1965 geopend en zal het behalve voor het WK voetbal in 2014 ook voor de Olympische Zomerspelen van 2016 gebruikt worden. De afgelopen jaren is het stadion dan ook gerenoveerd om klaar te zijn voor deze evenementen.

Wat is er te doen in Belo Horizonte?

Natuurlijk komt u hier vooral om van het voetbal te genieten, maar tussen de wedstrijden door is er in deze stad nog veel meer te doen. Muziek speelt hier bijvoorbeeld een belangrijke rol, dus is het de moeite waard om eens één van de vele clubs met livemuziek te bezoeken. Lekker eten en drinken hoort er uiteraard ook bij en dat kan hier dan ook volop, proef bijvoorbeeld de lokale populaire drank Cachaça eens.

Ontdek de veelzijdige stad

Ook wat betreft cultuur hoeft u zich hier niet te vervelen. Het Nationaal Historisch Museum is een mooi beginpunt om meer over Belo Horizonte te ontdekken, waarna u direct de dichtbijgelegen botanische tuinen kunt bezoeken. Hier ziet u de meest prachtige tropische planten en bloemen en kunt u gemakkelijk een hele middag doorbrengen. In de avond zijn er theaters en dansvoorstellingen om te bezoeken, maar natuurlijk ook gezellige bars, clubs en discotheken.

Tips voor een veilig verblijf

Gelukkig is Belo Horizonte een stad waar veilig uw vakantie door kunt brengen. Zorg er hierbij wel voor dat u in het centrum blijft, want in de sloppenwijken aan de rand van de stad kan het wel gevaarlijk zijn. De politie zal er natuurlijk alles aan doen om te zorgen dat er de vele toeristen tijdens het WK niets overkomt, maar het kan geen kwaad zelf goed op te letten.

Vergeet uw zonnebrandcrème niet!

Tot slot nog wat informatie over het weer tijdens het WK 2014. Onze zomermaanden zijn in Brazilië juist de koudste maanden van het jaar. Koud is hierbij een relatief begrip, want met een gemiddelde van twintig graden is het nog steeds aangenaam. Bijkomend voordeel is dat dit gelijk ook de droogste maanden van het jaar zijn. Perfect weer om te genieten van een voetbalwedstrijd!