Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Stadion Porto Alegre

De Braziliaanse kustplaats Porto Alegre is één van de twaalf speelsteden van het wereldkampioenschap voetbal in 2014. Met meer dan 1 miljoen inwoners is het de grootste stad in het zuiden van Brazilië. Dit geldt ook voor het stadion Porto Alegre, één van de belangrijkste en grootste stadions van Brazilië.

Beira-Rio

Het stadion Porto Alegre heet officieel Estádio José Pinheiro Borba. In de volksmond wordt het stadion meestal Beira-Rio genoemd, wat 'rivierbank' betekent. Deze naam is afkomstig van de ligging van de stad, aan de monding van de rivier Rio Guaíba. Het stadion is gebouwd in 1969 en biedt plaats aan 56.000 toeschouwers. Normaal gesproken is de voetbaltempel de thuisbasis van de Braziliaanse voetbalclub SC Internacional. SC Internacional is een grote voetbalclub in Brazilië. De club speelt op het hoogste niveau, en wist in 2006 zelfs het wereldkampioenschap voor clubteams te winnen.

Het WK voetbal

Tijdens het WK in 2014 zullen er vijf wedstrijden gespeeld worden in stadion Porto Alegre. Van deze vijf wedstrijden zijn er vier groepswedstrijden, en één wedstrijd in de tweede ronde. In het stadion worden regelmatig grote wedstrijden gespeeld. In het verleden zijn er vier finales van de Copa Libertores, het Braziliaanse bekertoernooi gespeeld. Voorafgaand aan het WK wordt het ruim 40 jaar oude stadion grondig gerenoveerd. Zo wordt onder andere de constructie aangepast. Een groot metalen dak wordt geplaatst om de constructie te verstevigen. De verbeteringen zullen er vooral voor zorgen dat de toeschouwers het stadion beter kunnen bereiken, en meer comfortabele zitplaatsen hebben.

Ligging

De ligging van het stadion is werkelijk schitterend, aan de monding van de rivier in het zuiden van de stad. Het stadion zelf ligt ongeveer 3.5 kilometer buiten het historische centrum van de stad. Om het stadion te bereiken is openbaar vervoer verreweg de beste optie. De wegen in Braziliaanse steden zijn vaak druk en chaotisch, dus dit is niet aan te raden. Vlakbij het vliegveld kan bij de halte 'Le Aeroporto Internacional Salgado Filho in de bus gestapt worden. De volgende bussen komen langs het stadion: 149, 1491, 165, 171, 173, 179, 184, 187, R1, R3 en R5. Het stadion zelf is gelegen aan de Avenida Padre Cacique.