Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets sanfransisco
Email

Goedkope vliegtickets San Francisco

San Francisco is voor veel mensen een lievelingsstad. Dit komt door de ontspannen sfeer die er hangt. Ook meemaken? Boek dan vliegtickets voor San Francisco en ervaar het zelf!

San Francisco

San Francisco is een wereldstad in Californië. Iedereen kent wel wat bezienswaardigheden, al is het slechts van televisie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Golden Gate Bridge, de ouderwetse trammetjes en de gevangenis Alcatraz dat zich op een eiland bevindt. De stad is gebouwd op verschillende heuvels en de steile wegen zijn dan ook zeer kenmerkend voor de San Francisco. Ook is de stad erg geliefd bij zowel hippies als homo’s en hierdoor hangt er een vriendelijke, dorpse sfeer.

Rondreis door Amerika

Omdat San Francisco niet naast de deur ligt, kiezen veel mensen ervoor om een rondreis te maken door Amerika. Het westen van de Verenigde Staten is ideaal voor een mooie rondreis. San Francisco is een prima begin- of eindpunt voor zo’n rondreis. Bezoek tijdens je reis bijvoorbeeld Los Angeles, Las Vegas, Yosemite National Park, Yellowstone National Park of rijd helemaal door richting Seattle. Autohuur in Amerika is betaalbaar en de wegen zijn erg ontspannen om te rijden. Er zijn genoeg punten waar je even kunt stoppen voor een wandeling of een prachtig uitzicht.

Vliegtickets San Francisco

Er zijn verschillende manieren om vliegtickets voor San Francisco te boeken. Dit kan bijvoorbeeld heel goed online. Er zijn diverse websites waarop je vliegtickets met elkaar kunt vergelijken. Ook kun je terecht bij de websites van de luchtvaartmaatschappijen die naar San Francisco vliegen. Meestal kun je ook hier vliegtickets boeken. Een andere mogelijkheid is om een reisbureau binnen te stappen en te vragen om hulp.

Hoe lang is het vliegen naar San Francisco?

Een vlucht naar San Francisco duurt ongeveer tien uur. Dit is echter wel afhankelijk van het weer en de luchthaven vanwaar je vertrekt. Je kunt bijvoorbeeld ook goed vanaf Düsseldorf of Antwerpen vertrekken om naar San Francisco te vliegen. Eventueel kun je ook ergens overstappen onderweg, zoals op Washington D.C.. Het is logisch dat een vlucht dan natuurlijk een stuk langer duurt.

Wat kosten vliegtickets naar San Francisco?

Vliegtickets naar San Francisco zijn er al vanaf ongeveer 550 euro. Let wel goed op waar en wanneer je de vliegtickets boekt. Als je ruim op tijd bent, zijn de vliegtickets vaak nog betaalbaar. Ook kan het erg verschillen in de prijs vanwaar je vliegt. Een tip is om bijvoorbeeld vliegtickets te boeken vanaf Antwerpen centraal. Je gaat dan met de trein naar Amsterdam en vliegt vanaf daar naar San Francisco. Vreemd maar waar: dit kan je ruim honderd euro besparen in vergelijking met een vlucht rechtstreeks vanaf Amsterdam.

Luchthavens in San Francisco

Er zijn verschillende luchthavens in San Francisco. De bekendste en grootste is San Francisco International Airport (SFO). Andere luchthavens zijn Oakland International Airport (OAK) en San Jose International Airport (SJC). De meeste toeristen zullen hier echter niet aankomen. Er zijn verschillende bussen en trams vanaf de luchthaven die naar San Francisco rijden. Het openbaar vervoer is in deze stad zeer goed geregeld en je hoeft je hier dus geen zorgen om te maken. Eventueel kun je zelf ook een auto huren en naar je hotel rijden.

Visum Amerika

Regel altijd dat je toestemming krijgt om Amerika in te mogen. Dit doe je via de website van ESTA. Je moet hier wat vragen beantwoorden en binnen 72 uur krijg je te horen of je het land in mag of niet. Zorg dat je dit dus op tijd regelt. Een visumaanvraag is een jaar geldig en kost 14 dollar. Het geld hiervan wordt gebruikt voor het toerisme in Amerika.

Vliegtickets sanfransisco

Boek nu de goedkoopste vlucht: