Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets miami
Email

Goedkope vliegtickets Miami

Miami is een stad voor de strandliefhebbers. De stad ligt in Florida en er hangt een ontspannen vibe. Mensen die naar deze stad willen, zullen vliegtickets voor Miami moeten boeken.

Miami

Miami ligt in de Amerikaanse staat Florida en is gelegen aan zee. Het strand is dan ook één van de bekendste toeristische attracties. Andere bezienswaardigheden zijn het Art Deco district en Little Havana. De temperatuur is er doorgaans erg hoog. Ook is Miami een geliefd beginpunt voor rondreizen, bijvoorbeeld richting Orlando, New Orleans en Houston. Je kunt zelf een rondreis samenstellen, maar er zijn ook organisaties die rondreizen bieden.

Hoe lang is het vliegen naar Miami?

Wanneer je rechtstreeks naar Miami vliegt, dan doe je tussen de acht en tien uur over een vlucht. Er gaan echter weinig rechtstreekse vluchten, dus de kans dat je moet overstappen ergens is wel aanwezig. Overstappen kan bijvoorbeeld in Houston, Parijs of Londen. Wanneer je in Amerika zelf moet overstappen, is het raadzaam dat je zorgt voor voldoende overstaptijd. Je moet dan namelijk door de douane en dit neemt veel tijd in beslag.

Vliegtickets Miami boeken

Vliegtickets naar Miami kun je gemakkelijk online boeken. Dit kan bijvoorbeeld bij de vliegtuigmaatschappij of via vergelijkingssites. Je kunt natuurlijk ook altijd naar een reisbureau gaan, maar vaak betaal je dan wel meer geld dan wanneer je online je vliegticket boekt. Bekijk voor de zekerheid ook goed wat er mogelijk is vanaf andere luchthavens dan Schiphol. Denk bijvoorbeeld aan Antwerpen of Düsseldorf.

Wat kosten vliegtickets voor Miami?

De prijs voor vliegtickets naar Miami is afhankelijk van verschillende factoren. In de zomermaanden of tijdens festivals in Miami kan een vliegticket een stuk duurder zijn dan net buiten het hoogseizoen. Wanneer je onderweg een keer overstapt, ben je vaak ook nog wat voordeliger uit. Gemiddeld moet je uitgaan van een prijs tussen de 500 en 800 euro.

Welke luchtvaartmaatschappijen?

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Miami. Zo heb je bijvoorbeeld United Airlines, Arke, Easyjet en KLM. Het kan raadzaam zijn om de verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken voordat je je vliegtickets naar Miami boekt. De prijzen kunnen namelijk erg verschillen per luchtvaartmaatschappij.

Luchthaven van Miami

De luchthaven van Miami is Miami International Airport (MIA). Deze luchthaven ligt ongeveer dertien kilometer van het centrum vandaan. Om naar het centrum te kunnen, kun je gebruik maken van de metrobus. Dit is de goedkoopste mogelijkheid, maar echt snel is het. Sommige hotels hebben een shuttleservice en je zou ook een taxi kunnen nemen. De taxi is wel enorm duur.

Visum voor Amerika

Heel belangrijk is een visum aan te vragen voor Amerika wanneer je naar Miami reist. Dit moet je online doen via de website van ESTA. Er worden verschillende vragen gesteld die je moet beantwoorden. Dit moet ruim op tijd worden geregeld, het liefst meteen wanneer je je vliegtickets voor Miami boekt. Je moet immers wel toestemming krijgen om de Verenigde Staten in te mogen. Ook in het vliegtuig moet je nog een formulier invullen. Bij de douane in Amerika moet je daarbij je vingerafdruk en irisscan achterlaten.

Vliegtickets miami

Boek nu de goedkoopste vlucht: